DESPRE MASINI

Tipuri de remorci auto

Indiferent de domeniul tau de activitate, se poate ca la un anumit moment dat sa ai nevoie de o remorca auto pe care sa o folosesti pentru a transporta diferite obiecte.

Exista mai multe tipuri de remorci auto dupa cum poti vedea in articol, iar alegerea uneia trebuie facuta in functie de necesitatile fiecaruia. Iata care sunt cele mai populare tipuri de remorci auto.

  1. Remorca usoara

Aceasta este cea mai des intalnita remorca pe strazile din Romania. Poti sa folosesti in regim personal o remorca usoara atunci cand ai nevoie sa transporti diferite obiecte de mobilier de mici dimensiuni, bagaje, etc.

Remorca auto usoara poate fi accesorizata cu obloane laterale, cadru metalic, prelata, grilaje metalice sau suport pentru motocicleta. La nevoie, obloanele din fata si spate pot fi rabatate, in timp ce obloanele laterale se pot detaja.

  1. Remorca carosata

A doua categorie de remorca auto foarte des intalnita in Romania este remorca carosata. Aceasta are forma unei cutii, poate fi utilizata pentru a transporta mobila, aparatura electronica si electrocasnica, plus multe alte lucruri.

O asemenea remorca este acoperita, deci este ideala pentru a transporta orice, chiar si in conditii de vant, ploaie sau ninsoare, iar bunurile ajung in cea mai buna stare la destinatie.

Pentru o asemenea remorca, este necesar un sistem de franare daca greutatea remorcii impreuna cu incarcatura depaseste 750 de kilograme. Daca greutatea nu depaseste aceasta valoare, nu este nevoie de sistem de franare.

  1. Remorca tip cusca

O asemenea remorca poate fi utilizata atat pentru incarcaturi mari cat si pentru incarcaturi mici. Are la spate o usa, pentru a se face accesul in interior. O astfel de remorca este ideala pentru a transporta mobila sau aparatura electrocasnica de mari dimensiuni (frigidere, combina frigorifica, aragaz, etc.), dat fiind faptul ca pbiectele pot fi legate de peretii remorcii care au bare.

  1. Remorca comerciala

Dupa cum si numele da de inteles, aceasta este alegerea ideala pentru cei care se ocupa de comert. Poate fi folosita pentru transportul marfurilor, a alimentelor sau a altor produse pe care comerciantii le cumpara sau le gand.

  1. Remorca pentru transport auto

Aceasta remorca mai este cunoscuta si sub denumirea de platforma auto, si este ideala pentru a transporta autoturisme. O asemenea remorca are in dotare rampe rabatabile care se folosesc la urcarea si la coborarea masinii de pe platforma. O platforma auto are in dotare si un troliu, care este folosit pentru a putea urca masina defecta pe platforma.

  1. Remorca auto basculabila

Aceasta este destinata transportului de pietris, lemne sau materiale de constructii, si nu este la fel de des intalnita. Pentru a putea fi basculata incarcatura, remorca are in dotare un sistem hidraulic.

  1. Remorca pentru barca

Remorca pentru barca este cunoscuta si sub numele de Peridoc, si este special construita pentru a transporta barcile. Este fabricata din aluminiu sau fibra de sticla, si poate fi lansata in apa cu ajutorul rotilor sau prin alunecare.

  1. Remorca pentru animale

Aceste remorci sunt ideale pentru fermierii care transporta diferite animale (cai, porci, etc).

  1. Remorca de off-road

Aceasta este o remorca sub forma unei carcase, are sasiul special proiectat pentru a sustine greutati mari. Suspensiile sale sunt bune iar barele sunt puternice. De obicei, aceste remorci sunt mai ridicate de la sol in comparatie cu remorcile obisnuite, si au in dotare cauciucuri speciale, ideale pentru terenurile accidentate.

  1. Remorca agricola

Aceasta este remorca ideala pentru cei care se ocupa de agricultura. Ii poate fi atasata unui motocultor de exemplu, si este potrivita pentru transportul fructelor, legumelor, cerealelor sau altor produse pe care agricultorul le cultiva.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro