DESPRE MASINI

Avantajele masinilor electrice

In ultimii ani, foarte multi soferi au optat pentru masini electrice, datorita numeroaselor beneficii pe care acestea le au de oferit.

De la impactul asupra mediului si la economiile pe care le puteti face cu costuri de combustibil, taxe si intretinere, vehiculele electrice v-ar putea ajuta sa economisiti sume importante de bani.

Pe o distanta pe kilometru, o masina complet electrica va poate costa un sfert sau mai putin comparativ cu o masina traditionala pe benzina sau diesel. In plus, exista si alte avantaje ale acestor vechicule, pe care le puteti descoperi in randurile care urmeaza.

Costul masinilor electrice

Autovehiculele electrice ofera o valoare remarcabila pe termen lung si pot fi o investitie excelenta pentru soferii care cauta un mod mai ieftin si mai eficient de a se deplasa.

La fel ca vehiculele traditionale pe benzina si diesel, costul achizitionarii unei masini electrice variaza in functie de marca, model, caracteristici si tip. Exista un autovehicul electric care se potriveste aproape tuturor bugetelor, asa ca fiecare isi poate alege un astfel de vehicul.

Mai ieftin de intretinut

Desi pretul unui vehicul electric poate fi similar cu cel mai comparabil cu pretul pentru masinile pe benzina sau diesel, costul de functionare al unuia este semnificativ mai ieftin, in special pe toata durata de viata a vehiculului.

De la stimulente fiscale si subventii speciale guvernamentale la eficienta sporita a combustibilului, costuri mai mici de energie electrica si cerinte reduse de intretinere, puteti cheltui mult mai putin pe un vehicul electric decat in ​​masina dvs. actuala.

Masinile complet electrice sunt proiectate sa fie cat mai eficiente si, in general, exista 3 componente principale care alimenteaza vehiculul; incarcatorul de bord, invertorul si motorul.

Acest lucru inseamna ca exista o uzura mult mai mica a masinii si o mica tensiune a motorului, cu mai putine piese in miscare susceptibile de deteriorare. Toate acestea inseamna ca rareori va trebui sa va intretineti EV si sa suportati costurile de functionare si reparatii sunt minime.

Mai bine pentru mediu, mai bine pentru tine

Masinile complet electrice au zero emisii, ceea ce le face mai ecologice, mai curate si mai bune pentru mediu decat masinile pe benzina sau diesel. Un hibrid Plug-in imperecheaza o baterie mica si un motor electric, cu o autonomie tipica de aproximativ 30 de mile, cu un motor pe benzina sau diesel eficient. Hibridele plug-in actionate in modul electric emit emisii zero. Reducerea emisiilor inseamna reducerea gazelor cu efect de sera.

Cu o tehnologie mai noua care contribuie la crearea de baterii si mai ecologice decat cele existene in prezent, cu avansuri in hidrogen si motoare EV chiar mai eficiente, mai linistite, viitorul conducerii este luminos si curat.

O experienta de conducere mai linistita, mai placuta

Unul dintre primele si totodata cele mai importante lucruri pe care soferii le observa atunci cand trec la o masina electrica este linistea vehiculului, ceea ce creeaza o experienta de conducere mult mai confortabila si relaxanta.

Toate masinile electrice au cuplu instant, ceea ce inseamna ca veti avea intotdeauna putere la indemana. De indata ce calcati pedala de acceleratie, veti primi un raspuns instantaneu si o crestere a vitezei din partea masinii, ceea ce face aceste vehicule ideale pentru conducerea in interiorul orasului.

Bateriile din EV-uri se gasesc deseori in podeaua masinii, ceea ce asigura o excelenta echilibrare si distributie a greutatii.

Viitorul conducerii este electric

Avantajele conducerii automobilelor electrice sunt clare. Cu noile tehnologii interesante in curs de dezvoltare, care promit sa reduca timpii de incarcare la minute, sa extinda gama in mod semnificativ si sa imbunatateasca in continuare functiile de siguranta si automatizare, nu a existat niciodata un moment mai bun pentru a trece la conducerea unui EV.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

559 de comentarii la „Avantajele masinilor electrice