CALCULATOARE SI INTERNET

Cum verificati daca un joc poate rula pe PC?

Jocurile pe calculator reprezinta o modalitate de a va petrece timpul liber, si va pot oferi multe beneficii pentru sanatatea mentala. Cand doriti sa cumparati jocuri pe calculator, cu siguranta doriti sa stiti daca acestea pot rula pe PC-ul dvs.

Exista doua metode diferite de a verifica daca echipamentul dvs. poate suporta rularea anumitor jocuri, iar in continuare puteti afla despre ce este vorba.

Metoda manuala

Pentru a verifica daca PC-ul dvs. indeplineste cerintele minime sau cerintele recomandate pentru un anumit joc, astfel ca tot ceea ce este necesar sa faceti, este sa accesati setarile sistemului si sa verificati proprietatile sistemului si veti gasi caracteristicile specifice despre computerul dvs. de la viteza procesorului la Memorie cu acces aleatoriu (RAM) si multe altele.

Speccy este un instrument foarte util, care va ofera o vizualizare completa a informatiilor despre sistem.

Pentru a face verificarea finala, tot ce trebuie sa faceti este sa accesati site-ul producatorului jocului pe care doriti sa il obtineti si sa cautati cerintele minime, precum si cerintele recomandate.

Daca cerintele minime si recomandate de pe computerul dvs. sunt compatibile cu cerintele jocului pe care l-ati gasit pe pagina web, atunci puteti sa cumparati jocul si sa incepeti sa va jucati, dar daca nu, incercati un alt joc sau cel mai bun pariu este sa obtineti un computer mai bun.

Metoda automata

A doua metoda de verificare a jocurilor care pot rula fara probleme pe computerul dvs. este cea mai simpla dintre cele doua metode. Este necesar sa descarcati software-ul care este utilizat pentru verificarea compatibilitatii computerului cu orice joc pe care doriti sa il jucati, chiar inainte de a-l achizitiona. Astfel de instrumente pot fi gasite pe site-uri web precum „ Can You Run It?” Si atat de multi altii.

Pentru a utiliza astfel de instrumente de acolo, alegeti un joc din meniul derulant sau puteti cauta jocul tastand numele jocului in bara de cautare care poate fi gasita imediat deasupra listei de jocuri care au aparut cand ati dat clic pe meniul derulant. Odata ce ati gasit jocul pe care doriti sa-l obtineti, faceti click pe acesta si apoi faceti click pe butonul albastru cu textul etichetat „Can You Run It” chiar mai jos.

Dupa ce ati selectat acest lucru, vi se vor pune la dispozitie trei optiuni. Prima alegere va ofera acces la o pagina care afiseaza o lista cu cerintele minime si recomandate ale jocului pentru a le parcurge singur. In al doilea rand, puteti utiliza instrumentul web Lab de cerinte de sistem, care enumera diferitele componente din PC si modul in care acestea functioneaza bine cu cerintele minime si recomandate ale jocului.

In cele din urma, aplicatia desktop ar putea fi descarcata. Utilizarea functiei de detectare automata este foarte usor de inteles si rapid de utilizat. Pe computerul dvs., asigurati-va ca java este instalat si ca este versiunea curenta disponibila (asigurati-va ca java trebuie sa fie actualizata).

In aceasta a doua metoda care implica caracteristica de detectare automata, The System Requirements Lab va rula un test pe componenta PC-ului dupa componenta si va va oferi informatii de feedback care sa precizeze daca fiecare componenta este gata de lucru.

Majoritatea calculatoarelor generale au avut intotdeauna problema placii grafice, ceea ce ar putea determina jocul sa nu functioneze, chiar daca memoria RAM si CPU indeplinesc atat cerintele minime cat si cele recomandate ale jocului.

Cu toate acestea, oricare ar fi problema cu privire la compatibilitatea cu computerul dvs., The System Requirements Lab va va oferi detalii despre fiecare componenta. Laboratorul de cerinte de sistem va pune la dispozitie si diferite optiuni care va pot ajuta sa va faceti o idee buna daca este timpul sa faceti upgrade sau nu a unor parti ale computerului.

Cu aceste metode, puteti fi sigur ca jocul pe care il primiti va rula fara probleme pe computerul dvs. fara probleme, precum si sa stiti si ce sa faceti pe computerul dvs. pentru a-l face sa ruleze alte jocuri.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

1.807 comentarii la „Cum verificati daca un joc poate rula pe PC?