CASA SI GRADINA

De ce este mai avantajos sa stai la casa decat la bloc?

Atunci cand vine momentul sa te muti intr-o noua locuinta, cu siguranta te intrebi daca este mai indicat sa alegi un apartament, sau sa iti cumperi sau sa construiesti o casa.

Daca ai locuit pana acum doar la bloc, probabil cunosti dezavantajele traiului la bloc. Daca ai locuit la casa, deja stii cat de multe beneficii iti aduce traiul la casa, si cel mai probabil fie vei alege sa iti cumperi o casa, fie iti vei construi una.

A locui la casa, nu se compara cu a locui la bloc, pentru ca traiul la casa iti ofera posibilitatea sa ai parte de mai multa intimitate. Cand locuiesti la casa, nu mai trebuie sa te controlezi mereu sa nu vorbesti tare, pentru ca te aud vecinii.

Cand locuiesti la casa, nu mai trebuie sa iti faci griji ca deranjezi vecinii daca seara asculti muzica sau te uiti la televizor si volumul este putin mai ridicat. De-semenea, cand mergi la toaleta si tragi apa, nu mai esti auzit de vecini.

Cand locuiesti la casa, nu te mai trezeste sambata dimineata la ora 09:00 vecinul care isi aspira in apartament, si nici nu te mai deranjeaza vecinii care fac sex noaptea.

Cand locuiesti la casa, ai propria curte, asa ca te poti gandi sa o amenajezi in functie de preferinte, si in functie de buget. Nici macar nu trebuie sa ai foarte multi bani la inceput pentru amenajarea curtii, pentru ca poti semana gazon, poti planta cateva flori, si obtii o gradina minunata.

Atunci cand bugetul iti permite sa iti amenajezi gradina cum doresti, poti opta pentru rulouri de gazon, sau poti alege sa iti pavezi curtea. Exista persoane care isi amenajeaza curtea atat cu gazon, cat si cu pavaj, isi lasa spatii pentru a planta flori.

De-asemenea, atunci cand locuiesti la casa ai posibilitatea de cultiva legume si cereale daca ai o gradina mai mare, sau poti sa cultivi doar legume pentru consumul tau si al membrilor familiei tale.

Poti alege de-asemenea sa plantezi pomi fructiferi in curte, si cu siguranta nu vei mai plati zeci de lei pentru a-ti cumpara un kilogram de cirese sau de capsuni. Poti alege sa plantezi si vita de vie, iar astfel vei putea sa iti faci propriul vin, atat pentru propriul consum, cat si pentru a-l oferi musafirilor.

Consideri ca sunt totusi putine motivele pentru care este mai indicat sa iti cumperi sau sa iti construiesti o casa decat un apartament? Ei bine, mai trebuie sa stii si ca, atunci cand stai la casa, poti avea diferite anexe, in care poti desfasura diferite activitati.

Un alt motiv pentru care este indicat sa stai la casa, este ca fie poti avea propriul garaj, fie iti poti lasa peste noapte masina in curte, fara a te mai gandi ca o zgarie vecinii pentru ca le-ai ocupat locul de parcare.

Daca ai o situatie financiara foarte buna, si ai o curte spatioasa, atunci cand stai la casa poti alege sa iti construiesti o piscina. Nimic nu se compara cu placerea de a te relaxa si de a sta la soare vara, iar apoi sa sari in piscina pentru a te racori.

Nu va mai fi necesar sa mergi la strand, acolo unde este super aglomerat, si este posibil sa nu te simti confortabil. Cand stai la casa, poti avea propria piscina, iar costurile nu sunt atat de mari precum crezi.

Cand stai la casa, iti poti construi personal daca ai abilitati, propriul foisor unde sa te relaxezi alaturi de cei dragi, iti poti construi un gratar, unde sa pregatesti mici sau gratare in zilele de week-end.

Exista asadar foarte multe motive pentru care este mult mai rentabil sa stai la casa decat la bloc. Intr-adevar, ai mai mult de lucru pe langa casa, o casa este mai scumpa, dar cu siguranta tinand cont de avantajele amintite in acest articol, se poate spune ca este indicat sa stai la casa.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

266 de comentarii la „De ce este mai avantajos sa stai la casa decat la bloc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *