Ce tip de structura alegeti pentru casa?

Traiul la casa vine cu o multime de beneficii la pachet, motiv pentru care, majoritatea celor care locuiesc la bloc, isi doresc ca in viitorul mai mult sau mai putin apropiat, sa-si poata permite construirea propriei locuinte.

Cei care locuiesc la casa au parte de mai mult spatiu. De regula, casele sunt mai spatioase in comparatie cu apartamentele si garsonierele. In plus, cei care locuiesc la casa au si o curte pe care o pot amenaja in functie de preferinte, idei si posibilitatile financiare.

Apoi, traiul la casa ofera o viata mai linistita in comparatie cu traiul la bloc. Nu vei mai auzi muzica de la vecini, nu vei mai auzi certurile vecinilor, nu vei mai auzi cand vecinul de deasupra a ajuns acasa noaptea tarziu.

Cand locuiesti la casa, iti poti amenaja gratarul, iti poti amenaja foisorul, poti amenaja chiar si un iaz in curte, iti poti construi o piscina, iar exemplele sunt multe. Deci, este logic sa iti doresti sa locuiesti la casa, indiferent ca este la oras sau la sat.

Exista multe beneficii care vin la pachet cu traiul la casa, iar in randurile de mai sus am prezentat cateva dintre acestea. Vestea mai putin placuta insa este aceea ca o casa este mai scumpa decat un apartament, iar in cazul in care trebuie cumparat si terenul pe care va fi construita locuinta, deja costurile cresc foarte mult.

Cu toate acestea, exista mai multe variante in ceea ce priveste constructia unei case, iar in randurile care urmeaza vom vedea care sunt acestea.

Case cu structura de beton si pereti din caramida

Casele cu structura de beton si pereti din caramida, sunt preferatele romanilor dat fiind faptul ca sunt durabile, sunt de incredere, si necesita cele mai putine lucrari de intretineri odata cu trecerea timpului.

O casa cu structura din beton si peretii din caramida poate fi extinsa pe verticala, si poate suporta orice tip de acoperis, indiferent de greutatea acestuia. In plus, casele cu structura de beton si care au peretii din caramida, au o mare durata de viata.

Aceste locuinte insa, necesita mult timp pentru a fi construite (comparativ cu alternativele acestor materiale de constructie), si au de-asemenea cel mai ridicat pret.

Case cu structura din lemn

In ultimii ani, in Romania s-au construit foarte multe case din lemn. Acestea sunt rezistente la cutremure, au preturi de executie foarte atractive (cu pana la 40% mai mici decat casele cu structura din beton si pereti din caramida).

De-asemenea, preturile privind consumurile vor putea fi cu pana la 40% mai mici in comparatie cu consumul pentru o casa cu structura de beton si pereti din caramida. Aceste case in schimb, “respira” dat fiind faptul ca nu vor aparea probleme din cauza porilor.

Cei care isi aleg o asemenea casa insa, au mai putine posibilitati de a face modificari ale locuintei, in comparatie cu cei care au o casa precum cea de la exemplul anterior.

Case cu structura metalica

In ciuda faptului ca nu au o istorie bogata pe piata din tara noastra, casele cu structura metalica au reusit sa isi creeze un reume dat fiind faptul ca pot fi montate deosebit de rapid. Fara finisaje, o asemenea casa poate fi construita in doua saptamani.

Pentru o asemenea casa, este important de mentionat faptul ca dupa ce aceasta este ridicata, nu pot fi efectuate modificari, decat in cazul in care acestea nu afecteaza si nu implica pozitia motantilor metalici.

Asadar, casele pot fi construite si avand structura de beton si pereti din caramida, si cu structura metalica, dar si se pot construi si case din lemn.

Fiecare isi poate alege tipul de structura a casei in functie de preferinte si buget. Cele mai poplare case in tara noastra, sunt cele cu structura din beton si pereti din caramida.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

One thought on “Ce tip de structura alegeti pentru casa?

  • mai 21, 2023 la 5:32 am
    Legătură permanentă

    I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *