SCULE SI UNELTE

Cum aleg un hidrofor?

Pentru cei care locuiesc in mediul rural, lipsa apei curente este una dintre cele mai mari provocari. Din cauza infrastructurii care este foarte slab dezvoltata, in multe localitati din mediul rural nu exista apa si canalizare.

Cei care locuiesc la tara, sunt constienti de faptul ca o fantana ii poate salva, insa au nevoie si de un hidrofor bun. Hidrofoarele vor sustrage apa de la sursa, o vor filtra si o vor transmite mai departe in locuinte sau la sistemele de irigare de afara.

Alegerea unui hidrofor insa, nu este cea mai simpla sarcina de indeplinit, iar in randurile care urmeaza aveti posibilitatea de a descoperi o cateva detalii importante care va pot ajuta sa faceti cea mai buna alegere. Cititi asadar pana la final, pentru a descoperi informatii despre alegerea hidroforului.

Tipuri de Tipuri de hidrofoare

Pe piata se gasesc doua tipuri de hidrofoare, iar acestea sunt diferite unele de celelalte in functie de modul in care sunt amplasate.

Exista asadar hidrofoare de suprafata, care sunt ideale pentru a extrage apa de la adancimi de pana la cel mult 10 metri. Acesta este motivul datorita caruia trebuie sa cunoasteti cu exactitate sursa de apa, pentru a nu face alegerea gresita.

Motorul unui hidrofor de suprafata nu este atat de puternic, incat sa poata sa extraga apa de la suprafete foarte adanci, si sa o pompeze pe suprafete foarte mari. Acesta poate fi insa un avantaj, pentru ca in conditiile in care hidroforul nu are un motor foarte puternic, si consumul de energie electrica este redus.

Hidrofoarele de suprafata sunt foarte atractive din punct de vedere financiar, acestea fiind cele mai ieftine de pe piata.

Hidrofoarele submersibile reprezinta cea de a doua categorie de hidrofoare de pe piata. In ceea ce priveste hidrofoarele din aceasta categorie, trebuie facuta precizarea ca sunt cele mai potrivite pentru cazurile in care apa se afla la o adancime mai mare de 10 metri.

Un hidrofor submersibil de cea mai buna calitate, va poate pompa apa fara probleme chiar si in cazul in care fantana dvs. are 30 de metri adancime. In comparatie cu hidrofoarele de suprafata, hidrofoarele submersibile sunt dotate cu motoare mai puternice.

Acest lucru se traduce prin capacitatea hidroforului de a pompa apa si de a o transporta presiune mare. Nu avem insa doar avantaje de mentionat in ceea ce priveste categoria de hidrofoare submersibile.

Acestea datorita faptului ca au in dotare motoare mai puternice in comparatie cu hidrofoarele de suprafata, au si un consum mai mare de energie. In plus, costul de achizitie al acestora este mai mare decat cel al hidrofoarelor de suprafata, care au motoare de o putere mai mica.

Cand doriti sa alegeti un hidrofor, trebuie sa stiti ca acesta functioneaza in permanenta nu doar ocazional, asa ca trebuie sa luati in considerare factori precum puterea acestuia, presiunea hidroforului, chiar si dimensiunile sale.

Pentru o locuinta conventionala drept exemplu, fara a avea o gradina, un hidrofor care are o capacitatea intre 25 si 30 de litri este suficient. Pentru alimentarea cu apa a unei locuinte mari, cu o bucatarie si doua bai, daca mai si trebuie sa alimentati un sistem extern de irigare, atunci va fi necesar sa cautati un hidrofor care are rezervorul mai mare de 100 de litri.

 

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

659 de comentarii la „Cum aleg un hidrofor?