CALCULATOARE SI INTERNET

Top 5 programe de editare video pentru Mac

Cand Apple a decis sa faca iMovie un software platit, multi oameni au trebuit sa caute alt software pentru a edita videoclipuri. Desigur, Adobe Premiere, After Effects si Final Cut Pro X au fost optiuni bune, dar au fost si optiuni platite.

Cand iMovie nu mai era gratuit, multi oameni au cautat editoare video gratuite pentru Mac si au fost create multe liste de editoare video gratuite pentru Mac.

Acest articol va propune cateva dintre cele mai bune programe de editare video pentru Mac, care sunt alternativele ideale pentru iMovie, deci merita sa cititi continuarea.

  1. Kdenlive: Cel mai bun editor video pentru MacOS

Cunoscut pentru versiunea sa Linux, este cel mai complet editor video din aceasta lista. Il puteti compila pentru a rula pe Mac de la sursa cu pachete disponibile prin MacPorts. Din pacate, dezvoltarea versiunii Mac este cu un an invechita in comparatie cu cea Linux.

Kdenlive a fost in dezvoltare de mult timp si acum pare mult mai profesionist decat obisnuia sa fie atunci cand a fost lansat. Cea mai recenta versiune are multe functii, cum ar fi editarea video pe mai multe piste, suport pentru mai multe formate video, efecte, tranzitii si alte caracteristici.

  1. Blender

Acesta este un software de modelare si compozitie 3D pe care multi utilizatori profesionisti se pare ca prefera sa il foloseasca, deci ar trebui sa aruncati o privire daca doriti sa faceti un proiect mai profesional.

Din pacate, daca doriti sa utilizati acest software, va dura putin timp, deoarece este foarte complex. Rezumandu-l, este un software bun, si de ce nu, unul foarte profesional. Pe de alta parte, este foarte greu de utilizat.

  1. Lightworks

Acest software este un editor video foarte puternic. Are o versiune gratuita si o versiune pro. Versiunea gratuita include efecte video, editare multicam, cronologie cu mai multe straturi si multe alte caracteristici. Are si limitarile sale.

De exemplu, puteti sa va exportati videoclipurile doar la 1080p pe Vimeo si la 720p pe YouTube in versiunea gratuita. Daca optati pentru versiunea pro, aceasta va va costa 24,99 USD / luna sau puteti achizitiona software-ul pentru 437,99 USD cu licenta perpetua.

  1. Jahshaka (cunoscut anterior ca CineFX)

Acest software este un editor video, dar combina si multe alte caracteristici intr-un singur software. Este, de asemenea, un animator video 2D si 3D si un compozitor, si ofera de asemenea corectie de culoare, compozitie si efecte video.

Ca Avidemux (despre care vom discuta in continuare, este disponibil si pentru Windows si Linux. Din pacate, comunitatea nu este atat de activa. Dezvoltatorii Jahshaka dezvolta un set de instrumente destinate pietei VR odata cu lansarea Jahshaka VR.

  1. Avidemux

Acest software este mai frecvent utilizat in randul utilizatorilor Linux. Avand o interfata de baza la fel ca multe software-uri Linux, Avidemux este un software foarte simplu. Acest software are o dezvoltare foarte constanta si continua, ceea ce inseamna ca primeste intotdeauna actualizari.

Cele trei versiuni (este disponibila si pentru Windows), au primit aceleasi actualizari, astfel incat sunt foarte asemanatoare. In plus, daca alegeti sa utilizati versiunea pentru Mac, nu veti pierde nici o functionalitate noua.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

1.932 de comentarii la „Top 5 programe de editare video pentru Mac