DIVERSE

Cum alegi o tableta?

Tableta este un tip de computer portabil cu ecran tactil care poate fi manipulat sau operat cu ajutorul degetului sau stiloul in loc de mouse. Tabletele au tastatura virtuala in scopul de a tasta. Cu toate acestea, majoritatea tabletelor accepta tastaturi externe pentru o usurinta de tastare.

In general, aceste dispozitive sunt similare cu smartphone-urile, dar au dimensiuni mai mari. Cele mai multe dintre acesteaau de la 7.0 inci la 9.7 inci, masurati in diagonala.

Cu atat de multe optiuni disponibile pe piata, poate fi dificil sa selectati si sa cumparati cea mai buna tableta.

Cu toate acestea, exista mai multe criterii de analizat care va pot ajuta sa selectati si sa cumparati cea mai buna tableta care se potriveste cerintelor dvs. Iata cateva puncte importante de luat in considerare inainte de a cumpara un astfel de dispozitiv!

 1. Scopul achizitionarii unei tablete

Prima intrebare pentru a va pune este scopul de a cumpara o tableta. Doriti sa inlocuiti computerul sau laptopul? Aveti nevoie de ea pentru internet din mers? Aveti nevoie de ea pentru a efectua apeluri telefonice? Doriti sa ascultati muzica si sa vizionati videoclipuri?

Care ar trebui sa fie capacitatea de stocare? Raspunsurile la toate aceste intrebari va vor ajuta sa intelegeti nevoia dvs. si sa selectati cele mai bune tablete, iar dintre cele selectate, sa alegeti apoi doar una.

 1. Buget

Urmatorul punct de luat in considerare este bugetul dumneavoastra. Exista tablete care sunt scumpe. Exista tablete care sunt economice. O tableta scumpa nu garanteaza o calitate buna. In mod similar, o tableta ieftina sau economica nu inseamna neaparat ca nu are valoare.

 1. Marca si sistem de operare

Exista cateva marci de incredere care produc tablete de buna calitate. Apple si Samsung sunt cele mai renumite branduri, si cu siguranta sunt de incredere. Faceti alegerea inainte de a cumpara. In mod similar, selectati sistemul de operare de care aveti nevoie. Cititi recenzii online si evaluari ale consumatorilor. In prezent, tabletele bazate pe iOS si Android conduc piata.

 1. Dimensiunea si calitatea ecranului

Tabletele sunt disponibile in diferite dimensiuni ale ecranului, dar cea mai obisnuita dimensiune de 7.0 pana la 8.1 inch (masurata pe diagonala pe ecran). Majoritatea oamenilor prefera sa cumpere o tableta cu 7 inch, deoarece este perfecta pentru a citi carti electronice si este usor de transportat chiar si in buzunar. In mod similar, asigurati-va ca selectati o tableta cu o calitate buna a ecranului si un raspuns la atingere.

 1. Procesor

Acesta este cel mai important punct de luat in considerare in timp ce cumparati un astfel de dispozitiv. Asigurati-va ca selectati o tableta cu viteza procesorului care se potriveste nevoilor dvs. si va indeplini cu succes fiecare sarcina.

 1. Capacitate de stocare

Tabletele sunt disponibile in diferite capacitati de stocare interne si extensibile. Asigurati-va ca selectati capacitatea de stocare care se potriveste nevoilor dvs. De asemenea, asigurati-va ca selectati o tableta cu o capacitate extinsa buna, deoarece poate avea nevoie mai tarziu.

Sisteme de operare utilizate in tablete

La fel ca computerele personale sau laptopurile, tabletele au nevoie si de un sistem de operare pentru a rula diferite software-uri si aplicatii. Iata urmatoarele sisteme de operare majore utilizate de majoritatea producatorilor de tablete:

 1. Sistem de operare Google Android.
 2. Sistemul de operare Apple iOS.
 3. Sistem de operare BlackBerry Tablet.
 4. Sistem de operare pentru tablete Linux.
 5. Sistem de operare Maemo.
 6. Sistem de operare Moblin.
 7. Sistem de operare MeeGo.
 8. Sistem de operare Windows Tablet PC.

Chiar daca exista atat de multe sisteme de operare pentru computerul de masa, doar doua dintre ele sunt utilizate pe scara larga, cu succes si acceptate – Android si Apple iOS.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

751 de comentarii la „Cum alegi o tableta?