SCULE SI UNELTE

Cum alegi o motocoasa?

Locuiesti la casa si ai gazon in curte? In aceste conditii cu siguranta ai nevoie de o motocoasa pentru a tunde iarba, iar in cele ce urmeaza poti descoperi cateva detalii foarte importante care te pot ajuta sa faci cea mai potrivita alegere.

Chiar daca pare simplu de ales o motocoasa, este necesar sa tii cont de mai multe detalii importante, pentru a te asigura ca faci alegerea buna. In caz contrar, exista sanse mari sa cumperi o asemenea unealta, pe care sa nu o poti folosi.

Iata asadar cateva detalii pe care trebuie sa le analizezi cu atentie, inainte de a-ti alege o motocoasa pentru curtea casei tale.

  1. Dimensiunea gradinii

Fara doar si poate, cel mai important aspect de luat in considerare este suprafata gradinii. Cu cat ai o curte mai mare, cu atat trebuie ca motocoasa sa fie mai puternica. Daca ai o curte de cel mult 400 de metri patrati, iti poti indrepta atentia spre motocoase mici, care au motorul de maxim 1 CP/800W.

Exista motocoase cu fir ideale pentru o asemenea gradina, si sunt perfecte pentru a tunde gazonul in curtile cu asa suprafete mici.

Pentru o curte care are intre 400 si 800 de metri patrati, alege una din motocoasele de peste 1000 W/1.3 CP. Exista si motocoase cu fir, dar si pe benzina care se incadreaza in aceasta categorie, si care pot face fata cerintelor tale.

Motocoasele de peste 1100 W/1.5 CP sunt ideale pentru curile si gradinile care au mai mult de 800 de metri patrati.

  1. Puterea motorului

Puterea motorului unei motocoase este un alt detaliu care trebuie tratat cu atentie. Pe piata exista diferite modele de motocoase, care au motoare cu putere diferita.

Motocoasele electrice au puterea masurata in watti, iar cele pe benzina au puterea masurata in CP (cai putere). Cu cat numarul de rotatii pe minut al uneltei este mai mare, cu atat aceasta este mai eficienta.

  1. Motocoase pe benzina sau motocase electrice?

Exista diferite modele din fiecare categorii. Tine cont de tipul de motocoasa pe care il alegi in functie de iarba pe care o tai, sau daca trebuie sa tai gazon sau vegetatie salbatica. Tipul motocoasei influenteaza foarte mult performantele acesteia.

  1. Tipul de vegetatie

Motocoasa trebuie aleasa in functie de tipul vegetatiei. Pentru vegetatie salbatica, este potrivita motocoasa pe benzina, in timp ce pentru gazon, o motocoasa electrica poate sa fie considerata alegerea potrivita. De-asemenea, pentru a tunde gazonul, si o motocoasa pe benzina poate fi deosebit de utila.

  1. Greutatea motocoasei

Acesta este un alt detaliu care trebuie luat in considerare. Motocoasa trebuie sa fie usor de utilizat zi de manevrat; si cu cat este mai usoara, cu atat se manevreaza mai usor. Tine neaparat cont de greutatea motocoasei, mai ales daca trebuie sa o folosesti pentru suprafete mari de teren.

  1. Producator

Exista diferiti producatori pe piata (Makita, Husqvarna, Stihl, Ruris, etc.), asa ca ai de unde alege. Tine cont de specificatiile fiecarei motocoase, si alege un produs al unui producator de top, chiar daca vei plati ceva mai muti bani. Produsele de calitate au mereu preturi mai mari.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

241 de comentarii la „Cum alegi o motocoasa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *