SCULE SI UNELTE

Ce scule trebuie sa ai mereu acasa?

Daca esti o persoana pasionata de bricolaj, in mod evident ai acasa mai multe unelte si instrumente pe care le folosesti deseori.

Chiar si in cazul in care nu esti neaparat o persoana pasionata de bricolaj, este important sa ai cat mai multe astfel de scule, unelte si instrumente acasa. Este posibil sa ai nevoie de ele pentru a efectua diferite reparatii, iar fara a le avea la indemana, nu iti vei putea desfasura activitatea.

Chiar daca nu le folosesti tu, poate chemi pe cineva sa te ajute, iar avand la dispozitie aceste scule si unelte, totul va fi mult mai simplu. In continuare vei descoperi care sunt cateva dintre aceste scule si unelte pe care trebuie sa le ai mereu acasa.

Patentul

Patentul este un fel de cleste universal care se poate folosi pentru a scoate cuie, pentru a indoi sau pentru a indrepta unele obiecte. Poti sa folosesti patentul pentru a rasuci piulite, pentru a taia un cablu, etc.

Nu trebuie ca patentul sa lipseasca dintr-o locuinta. Pentru ca se aseamana cu clestii, pe acestia nu-i mai mentionam pe lista noastra, dar exista multe tipuri de clesti spre care te poti orienta (clesti papagal, clesti de taiat calburi si sarne, clesti pentru a dezizola cablurile, clesti cu varf ascutit, clesti de scos cuie).

Surubelnite

In mod evident, surubelnitele nu trebuie sa lipseasca de pe aceasta lista, si nici din casa ta. Poti sa folosesti surubelnita in diferite activitati. Pentru a asamba un obiect de mobilier, pentru a dezfileta capacul unui aparat electronic, etc.

Exista surubelnite de diferite dimensiuni. De-asemenea, unele au capul drept, altele au capul stea. Deci, trebuie sa ai din fiecare cate un exemplar. In plus, exista si surubelnite electrice care pot fi utilizate in aceleasi scopuri, dar sunt mai utile pentru ca usureaza munca.

Ciocan

Ciocanul este o alta unealta care nu trebuie sa lipseasca dintr-o gospodarie. Poti folosi ciocanul pentru a bate cuie sau chiar pentru a indrepta materiale, precum cele metalice. Poti sa folosesti ciocanul si pentru a sparge diferite suprafete, cum ar fi peretele de exemplu.

Instrumente de masurat

Aici amintim in primul rand ruleta. Aceasta este fara doar si poate necesara in foarte multe situatii. Vrei sa tai ceva? Masori cu ruleta distanta exacta, apoi faci un semne si incepi sa iti faci treaba.

Vrei sa stii cat spatiu ai de la perete pana la masa, pentru a stii  ce tip de scaune sa cumperi? Ei bine, poti afla exact, folosind ruleta.

Poti sa folosesti nivela de-asemenea pentru a face masuratori. Aceasta este cunoscuta si sub denumirea de boloboc, si te ajuta sa pui obiectele drept pe plan orizontal si vertical. Cand vrei sa asezi o piesa de mobilier pe parchet, poti folosi bolobocul pentru a stii daca suprafata este dreapta sau nu.

Fierastrau manual

Acesta este un alt instrument de care ai nevoie acasa. Trebuie sa tai un lemn (scandura de exemplu)? Pana sa pregatesti instrumentele electrice, cu un asemenea instrument iti faci treaba. Pentru mai multe lemne, poti folosi drujba de exemplu.

Lanterna

Fara doar si poate, lanterna este deosebit de importanta. Cand este pana de curent, poti folosi lanterna pentru a face lumina in casa. Poti folosi lanterna cand cauti ceva intr-un loc intunecat, etc.

Ei bine, in afara acestor instrumente, poti cauta si scule electrice profesionale (flex, masina de gaurit, surubelnita electrica, etc.).

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

871 de comentarii la „Ce scule trebuie sa ai mereu acasa?