CASA SI GRADINA

Casa din caramida vs. lemn vs. metal

Vrei sa iti construiesti o casa si nu stii daca este mai potrivita alegerea unei case din lemn sau din caramida? Ai auzit ca mai nou se construiesc in Romania si case din metal, si acum este si mai greu de facut o alegere?

Vei putea descoperi cateva informatii in randurile care urmeaza, care te vor putea ajuta sa faci o alegere potrivita pentru tine si pentru familia ta. Citeste pana la final, si poate poate, vei reusi sa te decizi mai usor.

Cel mai rapid timp de constructie

Atunci cand te apuci de constructia unei case, in mod evident iti doresti sa te poti muta in cel mai scurt timp in casa noua. In ceea ce priveste timpul de constructie, cel mai mult timp este necesar pentru a construi o casa din caramida.

Pentru a construi o casa din caramida, conteaza foarte mult conditiile meteorologice. In ceea ce priveste o casa cu structura din lemn, aceasta poate fi construita la cheie in aproximativ 3 luni.

Cel mai repede de construit in aceste conditii, este o casa cu structura metalica, aceasta fiind gata construita in 45 de zile din momentul finalizarii proiectului. Aceasta este in totalitate automatizata, este usor de transportat si de asamblat.

Cel mai atractiv pret

Fara doar si poate, in ceea ce priveste pretul necesar pentru constructia unei case, cel mai mic pret il va avea o casa din lemn. Pentru unii poate fi surprinzator acest lucru, in timp ce pentru altii nu, a doua varianta in ceea ce priveste pretul este reprezentata de casa din caramida, care este mai ieftina decat casa cu structura metalica.

Cea mai mare durabilitate

Atunci cand vine vorba despre constructia unei case, in mod evident unul dintre cele mai importante detalii luate in considerare de catre viitorii proprietari, este durabilitatea casei. Din acest punct de vedere, casele pe structura metalica pot fi cele mai avantajoase, acestea avand o durata de viata de pana la 150 de ani (cu intretinerea necesara, fireste).

Apoi, urmeaza casele din caramida care pot avea o durata de viata de pana la 100 de ani, in timp ce casele din lemn se zice ca au o durata de viata mai mica decat cele din caramida, dar cu intretinerea potrivita, pot dura cel putin 100 de ani si ele.

Cea mai buna izolatie termica

In ceea ce priveste acest aspect, casele din caramida sunt mai reci decat celelalte doua solutii. Pentru ca o casa de caramida sa fie calduroasa, necesita un strat suplimentar de termoizolatie exterioara.

Casele metalice stau bine la acest capitol, la care castiga detasat casele din lemn. Izolarea termica este fara doar si poate, unul dintre cele mai importante avantaje ale unei case din lemn.

Cea mai buna izolare fonica

In aceasta privinta, casele din lemn si cele cu structura metalica, nu au nici o sansa de a castiga batalia cu o casa din caramida. Orice faceti intr-o camera, se va auzi si in cealalta camera daca nu aveti casa de caramida.

Cea mai buna rezistenta in caz de cutremur

Dintre cele trei tipuri de case amintite anterior, in ceea ce priveste rezistenta la cutremur, casele din caramida sunt putin dezavantajate. Casele din lemn si casele cu structura metalica sunt mai flexibile si se comporta mai bine in caz de cutremur.

Casa cu cel mai bun comportament in caz de incendiu

Aici, vine surpriza. Toata lumea se astepta ca o casa din lemn sa fie cea mai dezavantajata, insa o casa cu structura metalica este mai periculoasa, dat fiind faptul ca otelul sta prost la rezistenta la foc.

Apoi, urmeaza casele din lemn care pot arde repede si usor. Din acest punct de vedere, cele mai potrivite sunt casele dn caramida care rezista la foc pana la 6 ore.

Asadar, fiecare tip de casa are avantaje si dezavantaje, are unele puncte forte in fata celorlalte tipuri de structuri, dar si puncte slabe. In functie de buget si de preferinte, puteti alege casa care considerati ca vi se potriveste.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

1.028 de comentarii la „Casa din caramida vs. lemn vs. metal