POLUARE

Ce probleme afecteaza mediul inconjurator?

Mediul nostru incojurator se schimba constant. Nu se poate nega acest fapt. Cu toate acestea, pe masura ce mediul nostru se schimba, la fel si nevoia de a deveni tot mai constienti de problemele care il inconjoara.

Cu un flux masiv de dezastre naturale, perioade de incalzire si racire, diferite tipuri de modele meteorologice si multe altele, oamenii trebuie sa fie constienti de ce tipuri de probleme de mediu exista, si cu care se confrunta planeta noastra.

Incalzirea globala a devenit un fapt incontestabil in ceea ce priveste traiul nostru actual; planeta noastra se incalzeste si cu siguranta suntem o parte a problemei. Totusi, aceasta nu este singura problema de mediu de care ar trebui sa ne preocupam.

In intreaga lume, oamenii se confrunta cu o multitudine de probleme de mediu noi si provocatoare in fiecare zi. Unele dintre ele sunt mici si afecteaza doar cateva ecosisteme, dar altele schimba drastic peisajul a ceea ce stim deja.

Exista o multime de probleme care ne afecteaza mediul inconjurator, insa in acest articol puteti descoperi 3 dintre acestea, pentru ca alte probleme sa puteti descoperi deataliat in articolele viitoare, legate de poliare. Iata asadar care sunt 3 dintre cele mai mari probleme ale mediului inconjurator.

  1. Poluarea

Exista 7 tipuri cheie de poluare, pentru aer, apa, sol, zgomot, radioactiv, usor si termic; si acestea sunt cauze primare care ne afecteaza mediul in multe feluri. Toate aceste tipuri de poluare sunt legate intre ele si se influenteaza reciproc. Prin urmare, trebuie sa le abordam pe toate impreuna.

Poluarea aerului, apei si solului necesita milioane de ani pentru a se recupera. Industria si evacuarea autovehiculelor sunt poluantii numarul unu. Metalele grele, nitratii si plasticul sunt toxine responsabile de poluare.

In timp ce poluarea apei este cauzata de deversarea de petrol, ploi acide, scurgeri urbane, poluarea aerului este provocata de diferiti factori, cum ar fi unele gaze si toxine eliberate de industrii si fabrici si de arderea combustibililor fosili. In schimb, poluarea solului este cauzata in principal de deseurile industriale care priveaza solul de nutrienti esentiali.

  1. Incalzire globala

Schimbarile climatice precum incalzirea globala sunt rezultatul practicilor umane precum emisia de gaze cu efect de sera. Incalzirea globala poate contribui din plin la cresterea temperaturilor oceanelor si a suprafetei pamantului provocand dezastre naturale care includ inundatii, topirea ghetarilor, cresterea nivelului marii si de asemenea, modele nenaturale de precipitatii, cum ar fi inundatii, uragane, incendii, seceta, zapada excesiva sau desertificare.

  1. Epuizarea resurselor naturale

O alta problema cruciala actuala de mediu este epuizarea resurselor naturale. Noi oamenii, folosim atat de multe resurse naturale incat ar fi nevoie de  aproape 1.5 planete Terra pentru a ne acoperi toate nevoile.

Aceasta problema va creste si mai mult in viitor datorita industrializarii masive in tarile asiatice precum India si China. Utilizarea sporita a resurselor naturale duce la o serie de alte probleme de mediu, precum industrializarea, cresterea populatiei si poluarea aerului.

In timp, epuizarea resurselor naturale va duce la o criza energetica. Produsele chimice emise din multe resurse naturale contribuie la schimbarile climatice. Consumul de combustibili fosili are ca rezultat emisia de gaze cu efect de sera, care este principalul responsabil pentru incalzirea globala si schimbarile climatice.

La nivel global, oamenii depun eforturi pentru a trece la surse regenerabile de energie, cum ar fi energia solara, eoliana, biogaz si energie geotermala. Ca atare, costul instalarii infrastructurii si intretinerea acestor surse a scazut in ultimii ani.

Daca ti-a placut articolul, poti reveni in fiecare saptamana pentru a citi noi articole despre poluare, despre efectele poluarii si tot ceea ce tine de poluare. Pentru alte subiecte in afara celor prezentate pe acest blog, te astept pe https://nutzu.ro, https://iepurila.ro, si https://yony.ro.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

904 comentarii la „Ce probleme afecteaza mediul inconjurator?