DESPRE MASINI

Probleme comune pentru masinile Audi

Daca acum aproximativ doua decenii, masina personala era considerata un lux, in ziua de azi este o necesitate. Din acest motiv, fiecare dintre noi dorim sa detinem un autoturism de care sa ne folosim oricand avem nevoie sa ne deplasam in anumite locatii.

Alegerea unui autoturism insa nu este o sarcina atat de simpla, in special cand pe piata exista atat de multe marci auto, unele dintre acestea fiind de top, iar aici ne referim la marcile auto germane precum Mercedes, BMW sau Audi. Cei care cauta masini germane la preturi mai atractive, isi pot alege modele de la Volkswagen sau Opel.

Multi insa, opteaza pentru modelele Audi, care de ce sa nu recunoastem, sunt masini elegante, masini placute ochiului si care se comporta bine in trafic.

Exista insa la fel ca in cazul oricaror masini, si unele probleme comune, iar in randurile care urmeaza, puteti descoperi cateva probleme comune pe care le pot avea masinile acestui producator auto german. Iata cateva exemple.

Probleme cu componentele electrice

Eroarea componentelor electrice este o problema comuna pentru Audi. Mai multi proprietari de masini Audi, au declarat pe mai multe forumuri faptul ca cele mai des intalnite probleme sunt reprezentate de defectiunea afisajului de bord sau a consolei digitale; in timp ce altii au probleme cu luminile neregulate si lampile cu coada esuate.

Inlocuirea simpla a componentelor cu echipamente OE functioneaza numai. Plus de asta, Audi ofera de asemenea, o garantie de acoperire, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa platiti mult pentru reparatii. Esecul bobinei de aprindere sau al bujiei

Esecul bobinei de aprindere a unui Audi este cea mai frecventa problema mecanica. Este, de asemenea, printre motivele principale din spatele problemelor motorului. Solutia este instalarea unor bujii OE de buna calitate si reglarea motorului la specificatiile din fabrica.

Inlocuirea convertoarelor catalitice

Convertizoarele catalitice nu reusesc in principal din cauza blocarii sau acumularii de carbon care solidifica si blocheaza fluxul de evacuare. Inlocuirea convertizorului catalitic nu este o solutie pe termen lung.

Asigurati-va ca mecanicul ajunge sa descopere cauza reala. Mentineti motorul bine reglat si mentineti-l in mod regulat pentru a preveni defectarea catalizatorului.

Recirculatia gazelor de esapament (EGR)

EGR este in primul rand un sistem care scade temperaturile din camera de ardere. Problema care afecteaza EGR este acumularea de carbon si uzura.

Scurgeri de ulei

Scurgerile de ulei intr-un Audi pot rezulta din doua locuri: 1- garnitura de acoperire a supapei si 2- Tensioner arbore cu came. Solutia este inlocuirea uneia sau a ambelor parti in functie de care se scurge.

Acestea sunt asadar cateva dintre problemele cu care se pot confrunta cei care aleg sa isi cumpere diferite modele de la Audi. Costurile reparatiilor insa, vor fi destul de mari, dat fiind faptul ca Audi este considerat un brand auto de lux.

Cei care isi doresc variante mai ieftine, pot opta pentru masini scoase pe piata tot de catre VAG, si care au preturi mai mici, si costuri de intretinere mai mici. Cei care isi doresc neaparat Audi, se vor bucura de confort, eleganta si admiratia participantilor la trafic, dar cand vor avea probleme cu masina, vor suporta costurile.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

770 de comentarii la „Probleme comune pentru masinile Audi