CASA SI GRADINA

Avantajele si dezavantajele unei case

Atunci cand vine vorba de achizitionarea unei locuinte, exista persoane care prefera sa locuiasca la bloc, insa cei mai multi considera ca traiul la casa are mult mai multe avantaje. In randurile care urmeaza, vom discuta atat despre avantajele cat si despre dezavantajele traiului la casa.

Avantaje

  1. Atunci cand detii o casa, ai parte de mai multa intimitate decat cei care locuiesc la bloc. Nu mai trebuie sa iti faci griji ca se aude galagia de la vecinul de deasupra, sau ca vecinul de dedesupt aude cand tragi apa la toaleta.
  2. Locuind la casa, ai curte, iar acesta este un lucru pozitiv. In primul rand, ai unde sa iesi si sa te relaxezi, nu trebuie sa urci si sa cobori multe scari, ci iesi din casa direct pe terasa sau in curte.

Tot legat de curte, ai posibilitatea sa iti amenajezi curtea in functie de preferinte. Daca doresti, poti opta pentru o curte cu gazon si multe flori, brazi tuia, etc.

Daca nu vrei sa ai de muncit (de udat gazonul, de tuns gazonul), atunci poti opta pentru o curte pavata. Poti alege oricum sa ai un spatiu special amenajat pentru flori sau pentru brazi tuia, daca iti doresti un decor de vis.

In curte ai de-asemenea posibilitatea sa-ti amenajezi un foisor, un gratar, si un iaz. Cu siguranta vei avea parte de multe momente de relaxare alaturi de cei dragi in curtea casei tale.

  1. Locuind la casa, poti avea propriul garaj sau poti alege sa parchezi masina in curte. In acest fel, te asiguri ca pe timpul noptii sau chiar si pe timpul zilei, nu iti zgarie nimeni masina in parcare (daca ai luat locul de parcare al unui vecin). Apoi, in garaj masina este protejata si de grindina, si de temperatura caniculara de afara, etc.
  2. Locuind la casa poti avea mai multe anexe, ceea ce inseamna ca ai un spatiu mai mare de depozitare pentru scule si unelte, dar si pentru tot felul de alte lucruri. La bloc in schimb, cel mai probabil poti pastra o cutie de scule si cateva instrumente de mana pe balcon.
  3. Daca iti place agricultura, la casa cu siguranta oricat de mica iti este curtea, poti cultiva cateva legume pentru propriul consum. Poti de-asemenea sa plantezi si cativa pomi fructiferi, iar astfel nu mai este nevoie sa cheltuiesti bani pentru a cumpara asemenea produse din piata sau din supermarket.
  4. Daca situatia financiara si spatiul din curte iti permit, la casa poti avea chiar si o piscina in curte. In acest fel, iti este mult mai usor sa te racoresti si sa te relaxezi in zilele caniculare de vara. Nu mai trebuie sa mergi neaparat la strand. In plus, la piscina ai parte de intimitate, si iti poti chema si prietenii sau rudele daca doresti.
  5. Ai copii mici? La casa le poti amenaja un colt in curte, unde sa se joace. Un balansoar, un tobogan, o casuta sau un cort pentru copiii, alaturi de tot felul de alte jucarii, pot reprezenta locul preferat din curte pentru cei mici.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante avantaje pe care le are o casa. Cu siguranta insa, exista si unele dezavantaje.

Dezavantaje

  1. Costul de achizitie/constructie. Atunci cand vine vorba de achizitionarea unei case, dezavantajul este ca aceasta este mai scumpa decat un apartament. La fel stau lucrurile si cand este necesara constructia casei, mai ales daca trebuie achizitionat si terenul, care de multe ori costa cat un apartament.
  2. Un alt dezavantaj este ca la casa exista in permanenta cate ceva de lucru, pe cand la bloc, nu, iar reparatiile si munca trebuie sa le efectuezi pe cont propriu.

 

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

1.044 de comentarii la „Avantajele si dezavantajele unei case