DESPRE MASINI

Avantajele si dezavantajele masinilor noi

Masina este o necesitate la casa omului, iar acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care fiecare poate folosi masina personala pentru a se deplasa oricand si oriunde doreste.

Un lucru este insa cert atunci cand vine vorba despre achizitia unui autoturism, si anume ca masinile noi sunt foarte scumpe, si ca nu foarte multe persoane si le permit. De fapt, mai bine spus, cei mai multi dintre romanii care isi cauta o masina, aleg un autoturism second hand.

Cu toate acestea, exista si persoane care fac mari sacrificii, pentru a-si cumpara un autoturism nou nout, direct de la reprezentanta auto, cu zero kilometri la bord.

In randurile care urmeaza aveti posibilitatea de a descoperi care sunt cateva dintre cele mai importante avantaje, dar si cateva dintre marile dezavantaje ale masinilor second hand. Deci, merita sa cititi acest articol pana la final.

Avantajele masinilor noi

Fara doar si poate, cel mai important avantaj al unui autoturism nou, fie el model de la Audi, Mercedes, BMW sau de la orice alt producator auto, este acela ca masina este noua, nu a mai fost folosita niciodata si nu are nici un kilometru in bord.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, in comparatie cu masinile second hand care sau sanse sa te duca in service foarte repede (si nu pentru a face schimbul de ulei si distributie), masinile noi nu te vor duce degraba in service.

O masina noua nu vine la pachet cu tot felul de defecte ascunse, asa cum poate avea o masina second hand pe care o poti cumpara de exemplu de la un samsar auto. Acesta este cu siguranta un mare avantaj, pentru ca inseamna ca nu trebuie sa te pregatesti sufleteste ca ai de suportat unele cheltuieli importante.

Atunci cand mergi la reprezentanta pentru a-ti comanda noul autoturism la care ai visat de atat de mult timp, ai avantajul de a comanda masina cu dotarile pe care le doresti. Cu siguranta, masina va veni cu geamuri electrice fata, dar tu poti comanda si geamuri electrice spate, poti comanda incalzire in scaune, poti comanda navigatie si alte cele. Toate acestea sunt insa cheltuieli pe care va trebui sa le suporti.

Un alt mare avantaj pe care il are o masina noua, este perioada de garantie. In afara parcurilor auto care ofera cateva luni de garantie pentru o masina second hand (nu toate parcurile fac acest lucru), nu vei gasi un vanzator care sa iti ofere garantie pentru masina. In schimb, o masina noua vine cu garantie de 5 ani de zile (unele au chiar si 7 ani).

Nu in ultimul rand, o masina noua o cumperi platind un avans, iar ulterior vei plati rata lunara; avantajul fiind ca nu platesti intreaga suma odata, ca si cand alegi un autoturism sh.

Asadar, o masina noua vine la pachet cu un numar important de beneficii, iar acest articol v-a prezentat doar cateva dintre acestea. Cu siguranta insa, trebuie sa te gandesti si la dezavantaje, pentru ca si aici exista mai multe exemple.

Dezavantajele masinilor noi

Fara doar si poate, cel mai important dezavantaj este pretul. O masina noua este mult mai scumpa decat o masina second hand. Putem aminti aici si deprecierea, astfel ca o masina abia scoasa pe portile reprezentantei deja este mai ieftina decat acelasi model, care nu a parasit reprezentanta.

In plus, o masina noua vine la pachet cu polita de asigurare CASCO. Acesta este un dezavantaj pentru ca lunar trebuie sa platesti polita de asigurare. In plus, daca vei folosi polita pentru a-ti repara masina, costurile politei vor fi mult mai mari.

Un alt dezavantaj poate fi acela ca ti se impune unde sa duci masina la revizii. Nu poti merge cu ea la mecanicul de la tine din cartier. Trebuie sa o duci doar la reprezentanta.

Acestea sunt si cateva dezavantaje ale masinilor noi. In functie de preferinte, necesitati si buget, cu siguranta vei reusi sa faci alegerea cea mai potrivita.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

1.409 comentarii la „Avantajele si dezavantajele masinilor noi