CASA SI GRADINA

Ce beneficii ne ofera rulourile exterioare?

Rulourile exterioare sunt accesorii pentru ferestre care ofera o multime de beneficii pentru proprietarii locuintelor, iar in continuare vom discuta despre ele.

Exista un mare numar de argumente datorita carora, este recomandat sa va accesorizati ferestrele cu astfel de jaluzele (rulourile exterioare mai scunt cunoscute si sub denumirea de jaluzele).

  1. Intimitate

In primul rand, atunci cand alegeti rulouri pentru ferestre, va asigurati de faptul ca aveti intimitatea de care aveti mare nevoie, mai ales daca locuiti la parterul unui bloc. De multe ori, trecatorii de pe strada sunt curiosi de ceea ce se petrece in locuintele celor de la parter, si arunca o privire.

Avand ferestrele accesorizate cu jaluzele, cei care trec pe strada nu mai au posibilitatea de a vedea ce se intampla in casele dvs.

  1. Securitate

Stim cu totii ca hotii profesionisti pot deschide cu usurinta orice tip de fereastra. Avand rulourile aplicate pe ferestre, acestora le va fi mult mai dificila intrarea prin efractie in locuinta dvs. (aproape imposibil).

  1. Protectie fonica

Stim cu totii cat de neplacut este sa dorim sa ne odihnim, iar acest lucru sa nu fie posibil datorita copiilor care se joaca in fata blocului, sau datorita claxoanelor masinilor.

Ei bine, rulourile exterioare de cea mai buna calitate, va protejeaza fonic locuinta. Este mult mai dificil ca sunetul sa se auda de afara in interior, atunci cand aveti trase jaluzelele. Deci, acesta este un alt motiv pentru a va echipa cu rulouri pentru ferestre geamurile.

  1. Izolatie termica

Pe timpul iernii, cea mai mare problema a oamenilor este aceea ca au de platit foarte multi bani pentru incalzirea locuintei. Daca veti alege sa va accesorizati ferestrele cu rulouri pentru ferestre, veti avea un mare avantaj fata de cei care nu au facut acest lucru.

Pe timpul iernii, aceste rulouri nu permit contactul ferestrelor cu vantul, cu zapada sau cu chiciura, si nici nu permit ca aerul cald sa paraseasca locuinta. Daca va echipati ferestrele cu asemenea accesorii, puteti obtine o economisire a facturilor pentru incalzirea locuintei cu pana la 20%.

Pe timpul verii, avand jaluzelele trase, acestea nu vor permite ca razele soarelui sa patrunda in incapere, iar astfel vor pastra locuinta racoroasa. In acest fel, veti economisi energie prin simplu fapt ca nu veti folosi aparatul de aer conditionat sau ventilatorul.

  1. Controlati nivelul de luminozitate din incapere

Un alt mare avantaj al aplicarii rulourilor exterioare, este ca puteti alege cat de luminata sau intunecata va fi camera. Trebuie doar sa ridicati mai mult sau mai putin jaluzelele in aceasta privinta.

  1. Rol estetic

Casele si apartamentele arata diferit atunci cand au asemenea accesorii aplicate. In plus, in functie de preferinte si de buget, puteti alege rulouri exterioare in diferite culori, si din diferite materiale.

Practic, va puteti alege jaluzelele exterioare, astfel incat acestea sa se asorteze cu culoarea peretilor exteriori ai casei. In ceea ce priveste materialele, acestea pot fi confectionate din lemn, material plastic sau aluminiu.

  1. Protectie impotriva insectelor

Nimic nu e mai neplacut vara, decat sa aveti muste, tantari sau fluturi in casa. Ei bine, avand ferestrele protejate de aceste accesorii pentru ferestre, accesul insectelor va fi imposibil.

Asadar, rulourile exterioare va pot oferi o multime de beneficii dupa cum se poate vedea, deci este important sa va echipati si sa va protejati ferestrele.

 

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

686 de comentarii la „Ce beneficii ne ofera rulourile exterioare?