SCULE SI UNELTE

Instrumente de care ai nevoie acasa

Indiferent ca locuiesti la casa sau la bloc, la sat sau la oras, exista cateva instrumente de care mai devreme sau mai tarziu vei avea nevoie, si ar fi bine sa le ai la indemana.

Daca esti curios care sunt acestea, citeste pana la final, si vei afla care sunt acestea, si ce mai trebuie sa cumperi!

Surubelnite

Vei avea nevoie de ele pentru diferite situatii, incepand de la schimbarea bateriilor pentru jucariile copiilor, pana la repararea unei case pline de mobilier care a venit impachetat. Probabil vei avea dori sa optezi si pentru surubelnite simple, dar si pentru surubelnite cu capul stea.

Cutit utilitar (cutter)

Probabil atunci cand iti faci lista de cumparaturi in ceea ce priveste instrumentele pe care vrei sa le cumperi pentru acasa, nu te gandesti neaparat sa cumperi un cutter. Ei bine, acesta este foarte util, atunci cand ai de taiat diferite materiale.

Chiar si cand lucrezi la izolatia casei si ai nevoie de taiat polisirenul, sau pentru taierea placilor de rigips, pentru a taia linoleu sau alte materiale, cutitul utilitar isi va dovedi eficienta.

Banda de masurare (ruleta)

Intentionezi sa inlocuiesti mobilierul, sau ai nevoie sa masori obiecte de mobilier, usa pentru a vedea daca acestea incap pe usa. Pentru a calcula distanta dintre doua puncte precum mobilier si perete, sau pentru a calcula lungimea si latimea unei suprafete, sau in diferite alte situatii cand ai ceva de masurat, ruleta (banda de masurare) este instrumentul de care ai nevoie.

Set de clesti

Realizati mai multe proiecte si veti vedea ca clestii sunt unele dintre cele mai utile instrumente de mana. Sunt versatile, care vin in mai multe variante diferite, pentru a se potrivi in diferite aplicatii.

Chei

Cateva chei fixe, inelare si tubulare, reprezinta de-asemenea o necesitate in orice locuita si orice gospodarie. Poti opta de-asemenea pentru chei reglabile sau pentru chei combinate, cu doua capete diferite pe ele.

Cu cat detii mai multe chei, cu atat mai bine, pentru ca nu se stie niciodata cand ai de strans/destrans suruburi si piulite, iar fara aceste instrumente de mana, nu iti poti face treaba.

Fierastrau de mana

Un ferastrau de mana este de-asemenea un alt instrument care cu siguranta nu ar trebui sa iti lipseasca, mai ales daca locuiesti la casa si daca ai de taiat frecvent lemn, tevi metalice, tevi din PVC, tuburi din plastic, conducte, etc.

Ciocan

Fara doar si poate, ciocanul este un alt instrument care nu trebuie sa iti lipseasca din casa sau din gospodarie. Poti avea nevoie de un ciocan pentru a bate cuie de exemplu. Pentru lucrari precum dezmembrarea unui stalp, vei putea folosi barosul.

Exista de-asemenea ciocane de cauciuc care sunt ideale pentru lovirea lemnului. Exista ciocane pentru faianta, ciocane de dulgheri, etc.

Prelungitor pentru curent

Cu siguranta un prelungitor pentru curent este o alta necesitate. Este posibil sa ai nevoie sa iti folosesti uneltele electrice, si sa ai nevoie de o sursa de energie electrica pentru ca, cablul de alimentare al acestora este scurt. In aceste conditii, prelungitorul de curent isi va dovedi eficienta.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

421 de comentarii la „Instrumente de care ai nevoie acasa