DESPRE MASINI

Merita sa-mi cumpar o masina sh?

Masina personala este una dintre cele mai mari necesitati pentru fiecare adult in clipa de fata (care detine permis de conducere), dat fiind faptul ca poate fi folosita pentru deplasarea dintr-un loc in altul oricand (cu conditia ca masina sa nu fie defecta, sa aiba combustibil si documentele valabile).

Cei care au de gand sa isi cumpere o masina, cu siguranta mai intai de toate se intreaba daca merita sa-si aleaga un vehicul second hand, dat fiind faptul ca masinile noi au preturi foarte mari.

Vom discuta in continuare despre avantajele si dezavantajele masinilor second hand, pentru a intelege daca merita sa cumparati un astfel de autoturism sau nu. Cu siguranta daca va aflati in cautarea unui autoturism, merita sa cititi acest articol pana la fial.

Avantajele masinilor sh

Mai intai de toate, mentionam aici faptul ca masinile second hand au pretul mai mic in comparatie cu masinile noi, iar pentru cei care au bugetul limitat, in mod evident acest lucru conteaza foarte mult.

Apoi, sa nu uitam de faptul ca masinile noi se depreciaza rapid, ceea ce inseamna ca decat sa achizitionati acum o masina noua, de la orice producator auto, mai bine cautati acelasi model, cu aceleasi dotari, dar care are 2-3 ani vechime, si veti obtine un pret redus cu cateva mii bune de euro.

Atunci cand alegeti o masina second hand, aveti posibilitatea de a-i schimba infatisarea. Ii puteti schimba bara fata, ii puteti pune folii fumurii pe luneta si pe geamurile din spate, ii puteti pune folii pe stopuri, etc. Cu o masina noua nu prea este posibil acest lucru, dat fiind faptul ca se afla in perioada de garantie.

Cand alegeti o masina second hand, aveti multe optiuni. La un buget de 10.000 de euro aveti o multime de optiuni. Cu acest buget insa, cel mai probabil nu veti reusi sa va cumparati nici o masina noua (cu toate taxele incluse). Deci, la buget limitat cu siguranta masina second hand reprezinta cea mai buna optiune

Dezavantajele masinilor second hand

Cu siguranta, cand vine vorba despre un lucru care a fost folosit de catre alt proprietar inaintea dvs., va puteti gandi ca are unele dezavantaje, iar acest lucru este valabil si cand vine vorba despre alegerea unui autoturism.

In primul rand, va puteti astepta ca numarul de kilometri parcursi de masina sa fie unul foarte mare, ar acest lucru ar trebui sa fie verificat. Exista aplicatii acum care contra cost, va arata intreg istoricul masinii, deci veti afla si kilometrajul, dar si daca masina a fost avariata, veti afla cand a fost in service, etc.

Un alt potential dezavantaj al masinilor second hand, poate fi reprezentat de urmele de uzura, de rugina sau de zgarieturi. Acestea sunt insa defecte vizibile, si cu siguranta va trebui sa verificati foarte bine fiecare element de caroserie al masinii, inainte de a cumpara vehiculul, si de a fi nevoie ulterior sa suportati unele cheltuieli.

Atunci cand cumparati o masina second hand, va fi nevoie sa aveti o rezerva de bani, pentru ca va trebui sa faceti schimbul de ulei, va trebui sa schimbati filtrele si cel mai probabil distributia (daca aceasta este pe curea). In functie de marca si modelul masinii, cheltuielile pot fi de la cateva sute de lei, la cateva mii de lei.

Exista insa diferite alte potentiale dezavantaje ale masinilor sh. Altii merg pe ideea ca decat sa-si cumpere o masina noua de la un producator auto oarecare de pe piata, mai bine aleg un model dela BMW, Audi sau Mercedes, care are maxim 5 ani vechime, dar care din toate punctele de vedere isi merita banii.

Pana la urma, cei care cauta sa isi aleaga o masina second hand, isi asuma un risc. Este posibil ca o asemenea masina sa aiba nevoie de investitii rapide, sau poate functiona mult si bine fara probleme.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

1.163 de comentarii la „Merita sa-mi cumpar o masina sh?