DESPRE MASINI

De ce alegem masinile diesel?

Chiar daca pe piata auto au aparut masinile electrice si masinile hibrid, in anul 2020 tot masinile diesel sunt cele mai populare, iar persoanele care au nevoie sa isi inlocuiasca vechiul autoturism cu unul mai nou, probabil vor alege o masina pe motorina.

De-asemenea, chiar si cei care au un buget mare la dispozitie si isi permit sa isi cumpere un autoturism nou de la reprezentanta, cel mai probabil tot spre un autoturism pe motorina isi vor indrepta atentia.

Exista multe beneficii care insotesc masinile diesel, iar in randurile care urmeaza aveti posibilitatea de a descoperi pe scurt cateva dintre acestea. Cititi pana la final, si cu siguranta veti descoperi informatii interesante, care va pot influenta alegerea, daca aveti de gand sa va inlocuiti masina in viitorul apropiat.

  1. Masinile diesel au un consum redus de carburant

Motoarele diesel sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, in comparatie cu masinile cu motor pe benzina. Combustibilul in sine contine mai multa energie decat amestecurile 100% fara plumb sau amestecurile de etanol / benzina.

Va puteti astepta sa obtineti un castig de 15% sau mai mare atunci cand achizitionati un vehicul echipat cu aceasta tehnologie in comparatie cu vehiculele cu motoare pe benzina. Acest avantaj este posibil deoarece motoarele diesel au putere, accelerare si eficienta imbunatatite.

  1. Masinile diesel nu au bujii sau distribuitor de care sa va faceti griji pentru intretinere.

Motoarele diesel nu necesita un reglaj de aprindere, asa cum fac alte masini. De asemenea, tind sa dureze mai mult decat motoarele care folosesc o benzina standard inainte de a necesita o reparatie semnificativa.

Va trebui totusi sa aveti schimbari frecvente de filtru si ulei pentru a va mentine vehiculul intr-o stare buna de functionare. Este posibil ca unii proprietari sa aiba nevoie sa se adreseze sistemelor lor de injectie pentru a mentine performanta.

Majoritatea motoarelor sunt proiectate intr-un mod in care timpul si investitiile necesare pentru a le mentine in functiune sunt reduse la minimum pentru proprietari.

  1. Masinile diesel ofera un nivel mai ridicat de durabilitate.

Motoarele diesel ofera un nivel mai mare de durabilitate. Niciun motor nu va rezista pentru totdeauna, desigur, dar raporturile de compresie mai mari si puterea de cuplu ridicata necesita o inginerie robusta care duce la o viata mai lunga.

Masinile diesel au si un motor care functioneaza si la un RPM mai mic, ceea ce inseamna ca exista o frecare mai mica pe peretii cilindrului, inelele pistonului, rulmentii si alte elemente.

  1. Masinile diesel pot functiona cu combustibili alternativi.

Nu exista modificari semnificative pentru ca un motor diesel sa inceapa sa functioneze pe o resursa de combustibil regenerabil. Biodieselul poate fi utilizat de soferi in siguranta, fara modificari costisitoare.

Majoritatea producatorilor isi fac motoarele compatibile cu un mix de biodiesel de pana la 20%, fara a crea o problema cu garantia masinii. Desi unele vehicule pe baza de benzina folosesc etanol in acelasi mod, majoritatea functioneaza doar pe un amestec de 10% la 15%.

  1. Masinile diesel pornesc bine pe vreme rece.

Daca ati detinut generatia anterioara de masini diesel, atunci incercarea de a porni motorul in timpul iernii, in timpul unei zile reci a fost o provocare. Motorul diesel modern folosind un sistem de preincalzire, va ajuta vehiculul sa porneasca aproape imediat, chiar si in conditii extreme, ceea ce il face comparabil cu majoritatea motoarelor pe benzina in prezent.

Asadar, masinile diesel au multe avantaje, iar acestea sunt doar cateva dintre ele. Multi ar spune ca sunt mai scumpe decat masinile pe benzina si ca din acest motiv nu merita sa le cumpere, dar peste 2 – 3 ani la revanzare, vor obtine mai multi bani decat pentru o masina pe benzina din acelasi an, si cu aceleasi dotari.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

246 de comentarii la „De ce alegem masinile diesel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *