CALCULATOARE SI INTERNET

Ce avantaje are un laptop refurbished?

Laptopurile dupa cum bine stim cu totii, pot fi utilizate la servici in interes profesional, sau acasa, in interes personal sau profesional.

Cei care au nevoie de un laptop pe care sa il foloseasca in interes personal, mai ales daca nu vor suprasolicita echipamentul, cel mai probabil vor alege un laptop nou, daca bugetul le va permite acest lucru.

Cei care isi doresc un laptop ieftin in schimb, au doua optiuni: laptop second hand sau laptop refurbished. Laptopurile refurbished mai sunt cunoscute sub denumirea de laptopuri reconditionate si prezinta o serie de avantaje in fata unor laptopuri second hand. Chiar si in comparatie cu laptopurile noi sunt mai avantajoase cele resigilate.

Laptopurile reconditionate sunt de inalta calitate, deoarece sunt verificate pentru standarde ridicate de performanta la fiecare nivel de examinare efectuat. Consumatorul poate obtine un laptop de marca, de cea mai buna calitate. Se poate alege cu cel mai recent model, la un pret foarte mic, comparativ cu pretul de vanzare a unui laptop nou.

De exemplu, mergeti in magazin cu un buget de 3000 de lei pentru a cumpara un laptop performant, de la unul dintre cei mai renumiti producatori de pe piata. Ei bine, puteti gasi online, sau chiar la magazinul respectiv, un produs identic, dar care este refurbished, si care cu siguranta nu costa mai mult de 2000 – 2200 de lei. In aceste conditii, este firesc sa optati pentru varianta refurbished.

De-asemenea, daca bugetul vi setat la 3000 de lei, cu siguranta la acest pret, puteti gasi un laptop refurbished mult mai performant, in comparatie cu un laptop nou, care costa la fel de mult.

Exista multi pasionati de jocuri pe calculator, care isi doresc un laptop pe care sa il foloseasca pentru gaming, insa nu isi permit de fiecare data sa isi cumpere cele mai noi laptopuri. Cu siguranta insa, pentru acestia cea mai eficienta solutie este aceea de a-si alege un laptop refurbished, care are specificatii uimitoare, si care costa mult mai putini bani.

Un alt mare avantaj al laptopurilor reconditionate este acela ca vin cu sistemul de operare instalat, asa ca nu mai trebuie sa va faceti griji ca trebuie sa mergeti cu echipamentul la un specialist pentru instalarea sistemului de operare.

In schimb, nu toate laptopurile noi vin cu sistemul de operare instalat. Acesta este un mare dezavantaj, mai ales pentru cei care nu stiu sa instaleze pe cont propriu sistemul de operare, si trebuie sa apeleze la ajutorul specialistilor, pentru ca vor avea o cheltuiala in plus.

Pentru a intelege cat de eficiente sunt aceste echipamente, este important sa aflati ca exista multe companii pe piata, atat in tara cat si in strainatate, care de fiecare data cand isi inlocuiesc calculatoarele si echipamentele IT, opteaza pentru produse refurbished, care vin la un raport calitate – pret excelent.

Daca va intrebati care sunt dezavantajele acestora, ei bine, echipamentele reconditionate pot prezenta mici urme de uzura, insa tinand cont de diferenta mare de pret intre acestea si produsele noi, si calitatea laptopurilor refurbished, este rentabila cumpararea acestora.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

542 de comentarii la „Ce avantaje are un laptop refurbished?