CALCULATOARE SI INTERNET

Ce avantaje au laptopurile refurbished si sh?

Atunci cand au nevoie sa isi cumpere un laptop, cele mai multe persoane cauta produse second hand sau refurbished, mai ales daca nu au intentia de a suprasolicita echipamentul.

De ce laptopuri second hand sau laptopuri refurbished? Pentru ca in comparatie cu laptopurile noi, aceste echipamente au preturi mult mai atractive. Vom discuta in continuare pe marginea acestui subiect.

Sa nu faceti insa confuzia la fel ca multe alte persoane, care cred ca laptopurile second hand sunt unul si acelasi lucru cu laptopurile refurbished.

Laptopuri second hand

Laptopurile second hand sunt acele produse care au fost utilizate de catre diferite persoane fizice si/sau persoane juridice, si care acum, din diferite motive sunt scoase la vanzare.

Acestea nu sunt supuse unui proces de imbunatatire, si practic sunt scoase la vanzare imediat ce sunt scoase din uz de catre compania respectiva sau persoana fizica respectiva.

Sa nu credeti insa ca nu exista laptopuri second hand de calitate superioara. Exista chiar si utilizatori care vand laptopuri second hand de ultima generatie, si le vand la jumatate de pret, sau ceva mai mult de jumatate de pret, pentru ca au nevoie de bani urgent.

Exista laptopuri second hand i5 sau i7 care functioneaza perfect, si care practic nu au defecte, prezentand doar mici urme de uzura (nu toate laptopurile second hand sunt foarte uzate), si care dupa cum spuneam, sunt scoase la vanzare pentru ca proprietarii au nevoie de bani.

In ceea ce priveste companiile, fiecare are propria politica. Exista companii care odata la un anumit interval de timp, cumpara laptopuri noi pentru angajati, iar cele folosite le scot la vanzare, chiar daca se prezinta intr-o stare tehnica, dar si intr-o stare estetica impecabila.

Exista magazine care comercializeaza astfel de produse second hand, si care ofera garantie in schimbul produselor vandute, deci acum practic nu va mai asumati riscuri in cazul in care cumparati un laptop second hand.

Laptopuri refurbished

In ceea ce priveste laptopurile refurbished, acestea fie dupa o scurta perioada de utilizare sunt trimise de catre utilizator in fabrica, pentru ca are unele nemultumiri.

Odata ce ajung inapoi la producator, aceste produse sunt testate, iar daca este necesar, sunt supuse unui proces de imbunatatire, fiind inlocuite componentele care nu dau randamentul dorit.

In plus, dupa reconditionare, inainte de a fi scoase din nou pe piata, laptopurile refurbished sunt verificate din nou, iar daca totul este in regula si functioneaza la capacitate maxima, sunt scoase la vanzare, sub denumirea de laptopuri refurbished.

Chiar si laptopurile care sunt expuse la rafturi in magazine, daca din intamplare sunt zgariate de catre clienti cand cauta laptopuri, iar zgarieturile sunt vizibile, vor fi scoase la vanzare ca fiind produse refurbished.

Foarte multe persoane cauta acest tip de laptopuri, dat fiind faptul ca au pretul undeva intre 50 si 75% din valoarea unui produs identic, nou. In plus, cele care au ajuns din nou in fabrica, au fost supuse unui proces de imbunatatire, si pot fi mai bune decat laptopurile noi.

In plus, laptopurile refurbished, au o perioada de garantie cel putin identica cu laptopurile noi, daca nu chiar mai indelungata.

Tinand asadar cont de toate aceste avantaje ale laptopurilor refurbished si second hand, care au deja sistemele de operare instalate, in timp ce laptopurile noi nu toate vin cu sistem de operare instalat, este firesc ca utilizatorii sa caute astfel de echipamente.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

232 de comentarii la „Ce avantaje au laptopurile refurbished si sh?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *