CASA SI GRADINA

Cum aleg canapeaua pentru living?

Canapeaua este de cele mai multe ori, piesa de rezistenta a unui living, motiv pentru care trebuie facuta alegerea potrivita.

A alege insa canapeaua ideala pentru living, nu este o sarcina tocmai simplu de indeplinit, insa in randurile care urmeaza puteti afla cateva detalii de care, daca veti tine cont, aveti toate sansele sa faceti alegerea corecta.

  1. Aflati dimensiunea ideala

Fara doar si poate, dimensiunea ideala a canapelei este un aspect extrem de important. Trebuie ca dimensiunea canapelei sa fie raportata la spatiul liber disponibil in living. Pentru un living mic, nu vei putea alege o canapea foarte mare, pentru ca va incarca foarte mult spatiul.

Pentru un living spatios, posibilitatile sunt mai multe, si se poate alege o canapea mare de trei locuri de exemplu si cateva scaune sau fotolii care sa fie asezate in jurul mesei de cafea.

O canapea in forma de L, cu forma rotunjuta poate reprezenta alegerea ideala, daca doriti ca aceasta sa fie piesa de rezistenta a incaperii.

  1. Stabiliti functiile canapelei

Inca de la bun inceput, este important sa stabiliti functiile canapelei. Pe piata se gasesc in clipa de fata atat canapele extensibile cat si canapele dehusabile, canapele cu lada de depozitare, canapele care au manerele si tetierele ajustabile.

Frecventa folositii extensiei este un factor foarte important atunci cand vine vorba despre alegera unei canapele extensibile. Unele dintre acestea sau sisteme destul de complicate, in timp ce altele se manevreaza foarte usor.

  1. Stabiliti forma canapelei

In cazul in care aceasta trebue sa delimiteze doua zona intr-o incapere open space (living si bucatarie sau dining), cu siguranta o canapea in forma de L, simpla si dreapta reprezinta o alegere inspirata.

Daca doriti ca livingul sa aiba o atmosfera mai intima, atunci alegeti un coltar cu forme rotunjite. Nici o sofa fara spatar nu ar reprezenta o alegere gresita.

  1. Tapiteria

Un alt detaliu foarte important de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unei canapele pentru living, este tapiteria acesteia.  Aceasta poate fi confectionata din diferite materiale.

Fara indoiala, cand vine vorba despre tapiterie de calitate, nimic nu bate pielea naturala. Nici pielea ecologica nu reprezinta insa o idee rea, mai ales pentru ca pretul canapelei va fi simtitor mai mic. Exsita si persoane care aleg canapele cu fata textila in schimb.

  1. Tipul potrivit de sezut

Canapeaua de calitate trebuie sa aiba sezutul potrivit, care nu trebuie sa fie nici prea moale si nici prea tare. O canapea de cea mai buna calitate va ofera posibilitatea de a va relaxa cand va asezati.

Cand vine vorba despre sezut, exista canapele cu arcuri (care au un raport calitate – pret foarte bun), dar si canapele cu perne si cu sezut din bureti. Canapelele cu perne si sezut din spuma cu memorie, iau forma corpului si sunt mult mai confortabile, dar si mai scumpe.

  1. Inaltimea spatarului

Aceasta este un alt aspect important de luat in considerare. O canapea care ofera sustinere in partea lombara si cervicala este ideala, mai ales pentru cei care folosesc laptopul sau citesc stand asezati pe canapea.

Pentru ca o canapea sa fie confortabila, aceasta nu trebuie sa aiba sezutul mai mic comparativ cu spatarul. In plus, cu cat este mai lat sezutu, cu atat canapeaua va fi mai confortabila, iar picioarele vor fi mai relaxate.

In afara acestor detalii, mai trebuie tinut cont de detalii precum culoarea canapelei, si trebuie de-asemenea ca aceasta sa se potriveasca perfect in decor.

 

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

785 de comentarii la „Cum aleg canapeaua pentru living?