CASA SI GRADINA

Ce trebuie sa stim cand ne alegem sculele si instrumentele?

Un set de instrumente de baza cu elementele esentiale pentru bricolaj – un ciocan, o surubelnita, o banda de masurare si cuie si suruburi va poate fi de mare ajutor in foarte multe situatii.

Dar cand lucrati la proiecte mai complexe cum ar fi in repararea masinii sau cand aveti un mic atelier de tamplarie, aveti nevoie de un set specific de scule si echipamente de lucru.

Cel mai bun set de scule mecanice este un kit cu peste 100 de scule diferite, inclusiv chei, surubelnite, prize, bare de extensie si clichete, toate realizate din material de inalta calitate, cum ar fi crom vanadiu sau otel inoxidabil.

Cumpararea unui set de instrumente de inalta calitate va va economisi multa frustrare; daca un instrument dintr-un kit slab facut se poate rupe cu usurinta, atunci si 100 se pot rupe. Indiferent daca lucrati la masina sau in jurul casei, trebuie sa stiti sa faceti cea mai buna alegere cand va cautati sculele si instrumentele, iar acest articol va poate fi de mare ajutor.

Ce trebuie sa luati in considerare atunci cand selectati cel mai bun set de instrumente mecanice

Seturile de unelte mecanice pot veni cu 300 sau mai multe piese diferite. Daca nu sunteti obisnuiti sa utilizati un set de instrumente de aceasta dimensiune, este important sa va informati cu privire la ceea ce include setul, si la modul de utilizare eficienta a acestuia. Luati in considerare caracteristicile cheie ale produsului de mai jos.

Instrumente esentiale

Inainte de a cumpara un set de scule mecanice, asigurati-va ca setul care va intereseaza are instrumentele pe care le utilizati cel mai frecvent. Unele seturi de scule mecanice au o mare varietate de scule, inclusiv ciocane, chei, clichete, clesti, surubelnite, prize si multe altele. Aceste pachete de varietati sunt excelente pentru un numar mare de lucrari DIY, dar nu au selectia de dimensiuni pentru prize si chei.

Alte seturi de unelte mecanice au doar clichete, prize, chei hexagonale, biti si chei fixe, dar selectia de dimensiuni a acestor instrumente este diversa, ceea ce face ca astfel de kituri sa fie excelente pentru lucrari DIY auto, cum ar fi inlocuirea placutelor de frana de pe masina. Cu toate acestea, este posibil ca aceste seturi sa nu aiba unele dintre cele mai elementare si esentiale instrumente, cum ar fi surubelnite, deci luati in considerare ce instrumente aveti nevoie si ce aveti deja inainte de a cumpara.

Numar de piese

Kiturile de scule pot include chiar si peste 400 de piese, dar retineti ca fiecare surubelnita, soclu, cheie hexagonala si lama de cutit utilitar conteaza ca o piesa, deci nu primiti de fapt 400 de instrumente individuale. Nu presupuneti doar ca un set de 400 de piese va avea ceea ce aveti nevoie – inainte de a cumpara, verificati lista pieselor produsului, care se gaseste de obicei pe site-ul producatorului.

De asemenea, un standard util de retinut este ca, cu cat sunt mai multe piese in set, cu atat este mai mare pretul setului. Deci, daca veti folosi doar 100 din cele 400 de piese, poate optati pentru un set mai mic care are instrumentele pe care le veti folosi cel mai frecvent.

Accesorii si adaptoare

Seturile de scule mecanice pot avea un numar mare de accesorii si adaptoare, inclusiv biti de surubelnita, prize, adaptoare de imbinare universale sau bare de rupere. Accesoriile si adaptoarele incluse in kit pot varia foarte mult si ar trebui sa fie detaliate pe lista pieselor.

Seturile de unelte mecanice standard vor veni cu accesorii si adaptoare de baza, inclusiv chei hexagonale, bare de extensie, prize si surubelnite, dar pentru adaptoare mai specializate, cum ar fi o bara de rupere sau o cheie dinamometrica, poate fi necesar sa obtineti un set mai mare.

Garantie

Achizitionarea unui numar mare de instrumente simultan este o investitie, asa ca doriti sa fiti increzatori ca instrumentele dvs. vor functiona asa cum va asteptati. Orice investitie in produs ar trebui sa vina cu o garantie in cazul in care produsul nu ajunge sa fie asa cum este prezentat. Verificati site-ul web al producatorului sau informatiile despre produs ale vanzatorului pentru a determina daca exista o garantie pentru setul de instrumente si pentru a afla detaliile garantiei.

Depozitare si organizare

Carcasa care contine piesele setului de scule ar trebui sa fie de aceeasi calitate ca instrumentele din interior. In mod ideal, o carcasa de depozitare va fi suficient de robusta pentru a rezista la impactul pe santier sau intr-un vehicul fara a rupe sau imprastia piesele in interiorul carcasei. Atat metalul, cat si plasticul durabil sunt optiuni bune, metalul fiind o optiune exterioara mai dura, iar plasticul cantareste mai putin pentru un transport mai usor.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

1.279 de comentarii la „Ce trebuie sa stim cand ne alegem sculele si instrumentele?