DIVERSE

Sunt eficiente metodele de marire a penisului?

Marimea penisului este o sursa comuna de anxietate. Acest articol va analiza eficienta si efectele secundare ale metodelor de marire a penisului. De asemenea, se va discuta despre lungimea si circumferinta medie a penisului si cand o persoana poate dori sa-si vada medicul.

Poate o persoana sa creasca dimensiunea penisului sau?

Majoritatea persoanelor care iau in considerare tratamentele de marire a penisului au penisuri de dimensiuni normale, ceea ce inseamna ca sunt dimensionate adecvat pentru activitatea sexuala si urinare.

Producatorii sustin ca produsele, inclusiv pastilele, cremele si dispozitivele de intindere, pot creste dimensiunea penisului. Unii oameni iau in considerare si operatia. Cu toate acestea, Urology Care Foundation subliniaza ca aproape niciuna dintre aceste metode nu functioneaza.

Urmarim dovezile pentru diferite metode de marire a penisului de mai jos:

Dispozitive de tractiune

Dispozitivele de tractiune isi propun sa creasca lungimea penisului prin intinderea tesutului penisului. O persoana plaseaza o greutate sau un cadru mic extensibil pe penisul flasc pentru a-l prelungi usor.

Conform unei revizii stiintifice din 2010, extensorii penisului sunt singura tehnica bazata pe dovezi pentru prelungirea penisului, iar rezultatele pot sa nu fie inferioare chirurgiei penisului.

Mai multe studii au investigat efectele dispozitivelor de tractiune, cu rezultate diferite. Unele rezultate sugereaza ca dispozitivele pot prelungi penisul cu pana la 1-3 centimetri.

In majoritatea acestor incercari, participantii au purtat dispozitivele intre 4 si 6 ore pe zi. Unii barbati in schimb, au purtat dispozitivele timp de 9 ore pe zi. Cercetatorii cerceteaza de asemenea, daca utilizarea dispozitivelor de tractiune inainte sau dupa interventia chirurgicala a penisului ar putea imbunatati rezultatele.

Dovezile referitoare la dispozitivele de tractiune sunt insa limitate. Determinarea sigurantei si eficientei lor va necesita mai multe cercetari, iar Fundatia pentru ingrijire in urologie nu sustine in prezent utilizarea acestora.

Dispozitive de vid

Un dispozitiv de vid contine un tub care se potriveste peste penis. Extragerea aerului creeaza un vid care atrage sangele in penis, determinand umflarea acestuia.

Oamenii folosesc de obicei dispozitive de vid pentru a trata impotenta sau disfunctia erectila. Nicio dovada stiintifica puternica nu sugereaza ca aceste dispozitive pot creste dimensiunea penisului.

Pastile si lotiuni

Multe pastile si creme diferite promit sa creasca dimensiunea penisului. Acestea tind sa contina diverse vitamine, minerale, ierburi sau hormoni. Nu exista dovezi stiintifice puternice care sa ateste ca poate afecta dimensiunea penisului.

Chirurgia penisului

Exista doua tipuri principale de operatii de marire a penisului. Marirea penisului presupune injectarea de celule grase in penis. Scopul este de a creste circumferinta, sau latimea, precum si lungimea, in unele cazuri.

Procedura prezinta riscuri. Efectele secundare pot include umflarea si denaturarea penisului. Daca un efect secundar este sever, penisul poate necesita indepartarea.

O alta metoda de marire a penisului implica grefarea celulelor de grasime din alta parte a corpului pe penis. Acest lucru este mai putin invaziv si poate adauga in medie 2,39-2,65 cm dupa 12 luni.

Cu toate acestea, organul poate pierde 20–80 la suta din volumul nou in termen de 1 an de la operatie, astfel incat oamenii pot avea nevoie de mai multe interventii chirurgicale pentru a obtine rezultatul dorit.

Al doilea principal tip de interventie chirurgicala este eliberarea ligamentului suspensiv. Acest ligament ancoreaza penisul in zona pubiana si ofera sprijin in timpul unei erectii. Daca un chirurg taie ligamentul, acest lucru schimba unghiul penisului, ceea ce il poate face sa para mai mare.

In medie, eliberarea ligamentului suspensiv poate creste lungimea penisului flasc cu 1-3 cm , dar ratele de satisfactie ale pacientului si partenerului tind sa fie scazute. Lipsa de sprijin in timpul unei erectii poate ingreuna penetrarea.

Ca si Urology Care Foundation, Asociatia Urologica Americana afirma ca operatia de marire a penisului nu este nici sigura, nici eficienta.

Dimensiunea medie a penisului

Penisurile au toate formele si dimensiunile si pot varia considerabil. Un studiu din 2014, care a cuprins 15.521 de barbati din intreaga lume, a stabilit ca:

  • Penisul mediu flasc a fost de 9,16 cm, sau 3,61 inci (lungime), lung si 9,31 cm (3,66 in) in circumferinta.
  • Penisul mediu erect a fost de 13,12 cm (5,16 in) lungime si 11,66 cm (4,59 cm) in circumferinta.
  • Autorii au estimat ca 5 la suta dintre barbati au un penis erect mai lung de 16 cm. In alte 5%, penisul erect ar fi mai scurt decat aproximativ 10 cm.

Cand este o optiune chirurgie?

Comunitatea medicala considera necesara o interventie chirurgicala numai daca o persoana are o afectiune numita micropenis. Acest termen descrie un penis care este de 7,5 cm sau mai scurt atunci cand este intins.

Riscuri si efecte secundare ale maririi penisului

Operatia de marire a penisului poate provoca mai multe efecte secundare, inclusiv umflarea si infectia. Acestea pot fi atat de severe incat penisul necesita indepartare. Chirurgia poate provoca de asemenea, disfunctii erectile. In plus, utilizarea excesiva a unei pompe de vid poate deteriora tesutul penisului, ceea ce poate duce la erectii mai slabe.

Sfaturi pentru imbunatatirea vietii sexuale

Sentimentele negative legate de marimea penisului pot inhiba placerea unei persoane. Majoritatea metodelor de marire a penisului nu functioneaza, dar consilierea poate ajuta prin construirea respectului de sine si corectarea ideilor denaturate legate de imaginea corpului.

Alte sfaturi de top includ tunderea parului pubian, ceea ce poate face penisul sa para mai mare. De asemenea, purtand o greutate suplimentara in jurul burtii poate face ca penisul sa para mai mic.

Cand sa vezi un medic

O persoana cu o afectiune numita tulburare de dismorfofobie a penisului (PDD) poate beneficia de discutiile cu un medic. Exista doua tipuri de tulburare, dar ambele implica o subestimare constanta a marimii propriului penis, in timp ce supraestimam dimensiunile celor apartinand celorlalti.

Aceasta poate duce la sentimente de depresie, anxietate sexuala si disfunctie sexuala. Unele persoane cu tulburarea le este dificil sa obtina sau sa mentina o erectie si au o lipsa de satisfactie sexuala.

PDD este o forma de dismorfie corporala. Aceasta clasificare descrie o preocupare atotcuprinzatoare pentru ceea ce o persoana percepe a fi un defect in aparenta ei.

Anxietatea penisului mic (SPA)

Oamenii care se confrunta cu aceasta afectiune sunt in permanenta atat de ingrijorati ca altii vor considera penisul lor ca fiind mic, incat nu vor sa se dezbrace in jurul oamenilor.

Concluzie

Multi barbati sunt nelinistiti in legatura cu dimensiunea penisului lor, iar acest lucru a alimentat o piata imensa pentru produsele si tehnicile de extindere.

Cu toate acestea, dovezi limitate sugereaza ca oricare dintre aceste metode sunt eficiente, iar multe dintre ele prezinta riscuri grave. Oricine este preocupat de marimea penisului lor poate dori sa discute cu un medic sau un terapeut.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

49 de comentarii la „Sunt eficiente metodele de marire a penisului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *