SCULE SI UNELTE

De ce scule am nevoie acasa?

Persoanele pasionate de bricolaj, la fel ca si mesterii de-asemenea, isi doresc sa aiba mereu la indemana sculele si uneltele potrivite.

Exista o multime de scule si instrumente care pot fi necesare in anumite situatii intr-o gospodarie, dupa cum se poate vedea in continuare. Cititi pana la final, pentru a afla ce scule si unelte trebuie sa aveti acasa.

Surubelnite

Surubelnitele sunt instrumente de mana de care este posibil sa aveti nevoie cand desfasurati diferite activitati, de la asamblarea unui dulap si pana la scoaterea ventilatiei de pe perete de exemplu.

Cheie reglabila

O cheie reglabila este de-asemenea un instrument de maxima importanta intr-o gpspodarie. Se poate folosi pentru a lucra la reparatia bicicletei, la masina, la instalatii sanitare si in diferite alte activitati.

Fierastrau

Chiar daca este considerat de catre foarte multe persoane a fi un instrument invechit, fierastraul este un instrument care de fiecare data isi va dovedi eficienta. Il puteti folosi cand trebuie sa taiati scanduri de exemplu, iar pentru a nu mai folosi sculele electrice profesionale, puteti face acest lucru manual.

Pana cand pregatiti instrumentele de lucru, deja terminati de taiat cu fierastraul ceea ce aveti de taiat. Intr-adevar, cand aveti mai mult de lucru, atunci puteti folosi sculele electrice.

Ciocan

De-asemenea, din lista uneltelor care nu trebuie sa lipseasca dintr-o gospodarie, amintim si ciocanul, care poate fi folosit pentru a bate cuiele. Daca alegeti un ciocan cu gheare, il puteti folosi si pentru a extrage cuiele.

Exista insa diferite tipuri de ciocane, chiar si ciocane pentru dulgheri, asa ca optiunile sunt multe si in ceea ce priveste aceste instrumente.

Trusa de chei

Dupa cum am vazut mai sus in articol, o cheie reglabila este deosebit de eficienta, insa exista situatii in care o cheie fixa, o cheie inelara sau o cheie tubulara poate fi mai folositoare. Din acest motiv, este indicat sa aveti mereu la dispozitie si o trusa de chei.

De preferat ar fi sa optati pentru o trusa combinata, care sa contina toate cele trei tipuri de chei mai sus mentionate (fixe, tubulare si inelare). De-asemenea, la fel de important este ca trusa sa contina chei de diferite dimensiuni. Cu cat aveti mai multe chei la dispozitie, cu atat aveti mai multe instrumente utile la nevoie.

Patent

Nu trebuie sa uitam patentul de pe aceasta lista. Patentul este un instrument universal, pe care il puteti folosi si atunci cand trebuie sa strangeti sau sa destrangeti suruburi sau piulite, dar si pentru a taia o sarma de exemplu, atunci cand nu aveti clestii la dispozitie.

Se poate folosi un patent si in diferite aplicatii electrice (cu conditia sa fie izolat la manere), si poate fi utilizat in tot felul de alte aplicatii.

Clesti

Exista diferite tipuri de clesti, pe care ii puteti folosi in diferite aplicatii. Puteti folosi clestii pentru taierea sarmei, pentru extragerea cuielor, si in diferite alte aplicatii.

Topor

De-asemenea, toporul este o alta scula deosebit de importanta pentru cei care locuiesc la casa. Il puteti folosi pentru a taia lemne, sau la diferite activitati in apropierea casaei.

Cutter

Exista situatii in care aveti nevoie sa taiati diferite materiale, si nimic nu se potriveste mai bine decat un cutter (cutit utilitar). Ii puteti schimba lamele, si puteti folosi instrumentul in foarte multe aplicatii. Cel mai mare avantaj al acestui instrument, este pretul foarte mic.

Ruleta

Cand aveti de facut unele masuratori, cu siguranta ruleta este instrumentul potrivit. Puteti afla dimensiunile exacte pentru a calcula suprafete, pentru a stii cat de mult spatiu aveti pentru alegerea unui obiect de mobilier, etc.

Asadar, acestea sunt cateva unelte de care puteti avea mare nevoie in gospodarie. Apoi, este indicat sa va indreptati atentia spre diferite scule electrice, precum un flex (polizor unghiular), o drujba, o surublnita electrica, o masina de gaurit, iar exemplele pot continua.

 

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

175 de comentarii la „De ce scule am nevoie acasa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *