CASA SI GRADINA

Ce avantaje are tamplaria PVC?

Atunci cand vreti sa va cumparati usile si ferestrele pentru noua locuinta, sau cand va renovati locuinta, cu siguranta este important sa luati in considerare alegerea usilor si a ferestrelor din PVC.

Usile si ferestrele care au tamplaria din PVC vin la pachet cu o multime de beneficii, dupa cumputeti descoperi si in randurile care urmeaza.

Sunt mai puternice si mai rezistente

Fara doar si poate, usile si ferestrele care au tamplaria din PVC, datorita calitatii materialului, sunt mult mai rezistente si mai puternice comparativ cu usile si ferestrele din aluminiu, sau usile si ferestrele care au tamplaria din lemn.

De-asemenea, in ceea ce priveste aceste usi termopane si ferestre termopane, mentionam faptul ca nu se cododeaza, la fel ca si cele din aluminiu de exemplu.

Izoleaza termic si fonic

Un alt avantaj semnificativ al usilor si al ferestrelor cu tamplaria din PVC, este faptul ca sunt capabile sa ofere o izolare mai buna termic. Acest lucru inseamna ca nu permite pierderi de caldura pe timpul iernii, si nici nu permit ca aerul cald de afara sa patrunda in interior pe timpul verii.

In acest fel, isi dovedesc eficienta, iar costurile facturilor la energie cu siguranta vor fi reduse, atat pe timpul verii cat si pe timpul iernii.

In plus, aceste usi si ferestre termopane izoleaza fonic foarte bine, astfel incat zgomotul de afara sa nu se mai auda in casa (sau nu se mai aude atat de puternic).

Curatare usoara

Fara doar si poate, curatarea usoara reprezinta de-asemenea un alt avantaj al acestui tip de tamplarie. Practic, tot ce trebuie sa faceti pentru a va curata usa si fereastra cu tamplarie PVC, este sa folositi o carpa uscata sau umeda, si putina apa intr-un vas. Stergeti si curatati simplu si rapid usile si ferestrele termopane.

Intretinere usoara

Dupa cum bine stim, tamplaria din lemn necesita mai multa atentie decat cea din PVC. Periodic, usile si ferestrele care au tamplarie din lemn, necesita vopsire. In schimb, usile si ferestrele cu tamplaria PVC nu au nevoie de vopsire.

Sunt mai sigure decat alte alternative

Usile si ferestrele din PVC au o armare din otel interior si acest lucru le face foarte sigure. Ferestrele au sisteme anti-maneta, astfel incat acestea nu pot fi fortate de intrusi. Prin urmare, acestea imbunatatesc protectia casei dumneavoastra. Pe piata se gasesc usi si ferestre certificate de securitate RC2 care au o siguranta echivalenta cu o poarta.

Nu sunt inflamabile

Stim cu totii cat de inflamabil este lemnul in caz de incendiu. Ei bine, usile si ferestrele care au tamplaria din PVC sunt greu inflamabile si auto-stingere. Nu raspandesc flacara unui posibil incendiu.

Sunt foarte versatile

Acestea permit oricarui sistem de deschidere sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra, astfel incat sa obtina o mai buna intrare a luminii naturale si sa mentina o functionalitate de utilizare adaptata nevoilor dumneavoastra.

Datorita versatilitatii, puteti folosi usi si ferestre termopane chiar si la sediile firmelor sau la depozite, si nu numai.

Acestea sunt cateva asadar, dintre cele mai importante avantaje pe care le au usile si ferestrele care au acest tip de tamplarie.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

1.142 de comentarii la „Ce avantaje are tamplaria PVC?