DESPRE MASINI

Ce avantaje are o masina diesel?

Piata globala a motoarelor diesel se bucura inca de un mare succes. Se preconizeaza ca aceasta tendinta va continua pana cel putin in 2025, ceea ce inseamna ca aceasta tehnologie nu va disparea in curand.

Este o tehnologie numita dupa inventatorul sau, care a fost un inginer german numit Rudolf Diesel.

Diesel a crescut in Franta si apoi a decis sa plece in Anglia in timpul razboiului franco-german. Cand s-a terminat conflictul, s-a intors acasa pentru a incepe studierea conceptelor de proiectare a motorului.

In timpul anilor 1880, a facut progrese semnificative in conceptul motorului cu aburi, insa carbunele necesar pentru a le face sa functioneze a fost scump si ineficient. El si-a dorit sa inventeze ceva care ar putea ajuta intreprinderile mici sa concureze.

In cele din urma, Diesel a descoperit ca poate face un mic motor cu combustie interna care a transformat caldura generata de ea in lucru. Pana in 1904, francezul a inceput sa-si foloseasca motoarele in submarine, deoarece combustibilul era mai greu si cu un risc mai mic de inflamabilitate.

Aceasta tehnologie continua sa avanseze, asa ca acum este momentul perfect pentru a examina avantajele masinilor diesel.

  1. Motoarele diesel sunt extrem de eficiente.

Tehnologiile diesel utilizeaza un sistem de aprindere prin compresie, care este mai eficient decat ceea ce puteti gasi pe modelul standard de benzina. In loc sa foloseasca bujii pentru a crea caldura pentru proces, dieselele au nevoie de mai multa compresie, astfel incat aerul sa ajunga la temperatura corecta.

Deoarece acest lucru inseamna ca nivelul de compresie este mai mare, motorul functioneaza mai fierbinte decat motoarele unei masini tipice. Asta inseamna ca se produce mai multa energie din sistem in timp ce se utilizeaza mai putin combustibil pentru a o crea.

  1. Masinile diesel sunt mai durabile cu configurarea motorului.

Deoarece motorul diesel trebuie sa functioneze la o temperatura mai mare pentru a fi util, inginerii trebuie sa le construiasca intr-un mod care sa le permita sa reziste la acest mediu.

Aceasta inseamna ca exista o calitate superioara a utilizarii materialelor si a maiestriei care intra in produsul final. Este un avantaj care inseamna ca tehnologia dureaza mai mult decat produsele pe baza de benzina.

Pentru a vedea acest beneficiu, trebuie sa tii pasul cu intretinerea necesara, dar este o investitie care merita facuta pentru majoritatea proprietarilor de vehicule.

  1. Dieselele va asigura mai mult cuplu atunci cand conduceti.

Intrucat un motor diesel produce mai multa energie in comparatie cu modelele pe benzina, exista un nivel mai mare de cuplu disponibil la volan.

Aceasta inseamna ca capacitatea dvs. de remorcare va fi semnificativ mai mare pentru orice masina decideti sa detineti.

Daca obiectivul dvs. este sa detineti o remorca de calatorie sau daca aveti nevoie sa transportati in mod regulat sarcini grele, atunci aceasta tehnologie va va oferi puterea suplimentara de care aveti atat de multa nevoie pentru a duce la bun sfarsit munca.

  1. O masina diesel are o valoare de revanzare mai buna.

Presupunand ca ati respectat programul de intretinere standard cu masina dvs. diesel, veti descoperi ca exista o valoare mai buna a revanzarii in ceea ce priveste aceste vehicule.

Chiar daca caroseria masinii nu este in forma de varf, calitatea si longevitatea motorului vor face ca dieselul dvs. sa fie in continuare o oferta tentanta.

Durabilitatea, performanta si manevrarea lor generala fac din ele o optiune utila mult timp dupa ce omologii lor de gaz se uzeaza.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

431 de comentarii la „Ce avantaje are o masina diesel?