DIVERSE

Ce joburi pot avea romanii cu studii medii?

Stiati ca foarte multi tineri romani absolventi de liceu sau facultate, au ales sa plece in strainatate dupa terminarea studiilor? Cel mai probabil va ganditi care sunt motivele datorita carora acestia au luat aceasta decizie.

Ei bine, salariile mici din Romania, nivelul de trai mult mai scazut decat in strainatate, si chiar promisiunile celor dragi care se afla in strainatate si care le promiteau acestora locuri de munca foarte bine platite, au facut ca tinerii romani sa plece in strainatate pentru a munci.

Si, cum romanul este bun la toate si se pricepe la toate, tinerii medici sau ingineri sau chiar absolventi de liceu, au ajuns sa lucreze pe santier ca muncitori sau fermieri, pentru straini.

Multi tineri romani insa, nu au rezistat prea mult timp printre straini, si s-au intors acasa, sperand sa-si gaseasca un job atractiv. Aducemromaniaacasa.ro, este un blog care prezinta diferite subiecte interesante, si care va ofera informatii despre joburile pe care le pot avea romanii care se intorc in tara, dar si idei de afaceri pentru acestia.

Nu putini sunt cei care au venit acasa, iar cu banii adunati cu multa munca si sudoare, au inceput o viata noua, au devenit oameni de afaceri, iar acum sunt multumiti de traiul din Romania.

Revenind la subiect, tinerii absolventi (si nu numai), nu trebuie sa plece din tara. Cu putin noroc, si daca stiu spre ce sa se orienteze, pot ajunge sa castige bani frumosi si in tara. Iata cateva idei de joburi.

  1. Consultant de vanzari in magazine mari

Exista tineri care au ales sa ramana in tara si sa lucreze in magazine precum Dedeman, Leroy Merlin, etc. Acestia castiga lunar lejer peste 3500 de lei, adunand aici salariul fix, plus comisonul din vanzari pe care il castiga. Plus de asta, se mai adauga si tichetele de masa, iar suma castigata poate ajunge undeva la 4000 de lei lunar.

  1. Agent de vanzari

Exista agenti de vanzari care fac munca de teren. Acestia lucreaza pentru diferite companii, si vand diferite produse. De exemplu, cei care isi vand marfurile marilor magazine, cum ar fi agentii de la firmele de instalatii care vand centrale si obiecte sanitare, etc., castiga foarte multi bani din comisioane.

Acestia, pe langa salariul fix, pot adauga din comisioane inca cateva mii de lei lunar in cont. Plus de asta, au laptop si masina de servici, telefon de servici, si multe facilitati.

  1. Personal trainer

Intr-o lume care pune mare pret pe imagine, fiecare vrea sa arate cat mai bine. Atat femeile cat si barbatii merg la sala, si se pare ca este o moda aceea de a avea antrenor personal. Sa zicem ca un antrenor de fitness castiga salariul minim pe economie la sala.

Ei bine, acesta isi rotunjeste veniturile datorita clientilor pe care ii are. Chiar si in orasele mici care au 20 – 30.000 de locuitori, un personal trainer solicita 200 de lei de la fiecare client. Un antrenor personal bun are lejer 30-40 de clienti lunar. Deci, aici ar fi undeva intre 6000 si 8000 de lei lunar, plus salariul minim pe economie.

  1. Model de videochat

Fetele aleg sa imbine utilul cu placutul. Fac si bani, se si distreaza, si simt si placere. Fetele care fac videochat castiga lejer 1000 de dolari inca din prima luna, ajungand ca dupa cateva luni sa aiba castiguri de 5000 – 10.000 de dolari lunar. In plus, folosesc jucarii sexuale (ceea ce le place), primesc diferite bonusuri, au program de lucru flexibi, au taxele platite la stat, etc.

Exista atat de multe avantaje ale unei cariere in videochat, incat nu trebuie sa ne mai surprinda faptul ca multe fete aleg acest drum in viata.

Asadar, acestea sunt doar cateva exemple, insa cu siguranta exista joburi interesante pentru tinerii romani, joburi bine platite, care sa-i determine sa ramana in Romania.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

874 de comentarii la „Ce joburi pot avea romanii cu studii medii?