CALCULATOARE SI INTERNET

Ce caracteristici interesante are Windows 10?

Sunteti constienti de toate caracteristicile interesante ale sistemului de operare Windows 10? Acest articol va prezinta cateva caracteristici interesante pe care le are Windows 10, si pe care trebuie sa le cunoasteti.

  1. Return to the Start Menu

Totul a inceput cu Windows 8.1 care a eliminat controversatul meniul Start. Astazi, Windows 10 a ales sa readuca aceasta caracteristica esentiala pentru a permite utilizatorilor sa navigheze sau sa caute aplicatii mai usor, la fel ca pe vremuri.

In plus, meniul Start va permite sa fixati cele mai bune aplicatii din meniu pentru o alocare usoara, in timp ce aplicatiile deschise frecvent vor aparea in propria lor lista, ceea ce sporeste din nou simplitatea.

  1. Cortana

O alta caracteristica pe care doriti sa o incercati in Windows 10 este Cortana. Aceasta caracteristica este considerata versiunea Windows 10 a comenzii vocale care functioneaza la fel ca Google Now sau Siri.
usbmania.ro%20
Cu aceasta functie la dispozitie, utilizatorii de PC-uri vor putea sa-si integreze computerele Windows 10 cu smartphone-urile lor Android sau Windows, si sa efectueze apeluri sau sa trimita mesaje text prin intermediul computerelor lor.

Pentru a se bucura de alte functii uimitoare cu Cortana, utilizatorii sunt sfatuiti sa isi creeze un cont Microsoft. Printre lucrurile de care veti avea parte aici se numara adaugarea evenimentelor din calendar, accesarea stirilor, blocarea telefonului, repornirea sau pur si simplu inchiderea computerului folosind comanda vocala.

  1. Imbunatatiri ale sunetului

Pentru cei carora le place sa foloseasca castile cand folosesc PC-ul cu Windows 10, imbunatatirile sunetului se vor dovedi eficiente. Aceasta aplicatie vine cu o caracteristica stralucita cunoscuta sub numele de Windows Sonic, care va permite sa va bucurati de muzica si de sunet surround la confortul casei dvs.

Ceea ce face aceasta aplicatie si mai atragatoare este faptul ca este capabila sa controleze volumul pentru aplicatii individuale, ceea ce face sa fie mai usor sa jucati jocuri captivante in timp ce ascultati muzica preferata in fundal.

  1. Aplicatia People

Pentru a va conecta cu usurinta la prieteni, familie si clienti, Windows 10 a reusit sa includa functia de integrare a persoanelor in pachet.

Cu aceasta functie la dispozitie, puteti conversa cu usurinta, suna sau trimite fisiere catre orice contact folosind integrarea Skype. Angajatorii de top din diferite mari industrii de exemplu, pot utiliza aceasta caracteristica pentru a contacta mai multi angajati sau pentru a partaja detalii despre job, fisiere si foldere mult mai usor decat inainte.

  1. Centrul de notificari

Dupa o lunga asteptare, Microsoft a inclus in cele din urma un centru de notificari in noua lor versiune de Windows 10. Chiar daca deja acest pas a fost adaugat de alte sisteme de operare cu mult timp in urma, Windows l-a lansat in cele din urma, facilitand vizualizarea notificarilor de catre utilizatori, facand click pe tava de notificare din partea dreapta jos a ecranelor lor.

Pentru cei care utilizeaza PC-uri cu ecran tactil, Microsoft a creat o modalitate foarte eficienta de a comuta mai usor intre modurile desktop si smartphone.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

841 de comentarii la „Ce caracteristici interesante are Windows 10?