TELEFOANE SI APLICATII

Cum sa stiu daca telefonul meu mobil este original?

Inainte de a cumpara un smartphone Android sau un iPhone Apple, trebuie sa stiti intotdeauna specificatiile si caracteristicile acestuia. Efectuati unele cercetari online sau offline inainte de a cumpara telefonul indoielnic.

Accesati site-ul oficial si consultati specificatiile telefonului si caracteristicile modelului particular. Verificati configuratia hardware si software si culorile disponibile, garantia etc. Toti cei mai buni producatori de telefoane mobile din lume mentioneaza aceste detalii pe site-ul lor oficial.

Amintiti-va ca producatorii de telefoane mobile falsificate incearca sa imite telefonul original cat mai bine posibil. Acestia incearca sa copieze aspectul, culoarea, logo-ul, etichetele, ambalajele, accesoriile etc. Dar nu se potrivesc niciodata cu configuratia hardware si software a telefonului original si aici trebuie sa ne concentram pentru a identifica si localiza un telefon fals.

Verificati numarul IMEI

IMEI inseamna I international M mobile E equipment I identity. Acest numar de identificare al telefonului este mentionat mai sus sau sub bateria telefonului mobil. Puteti obtine de asemenea numarul IMEI al smartphone-ului Android sau al iPhone-ului Apple, apeland *#06#. Numarul IMEI este intotdeauna diferit in fiecare dispozitiv mobil.

Adesea, telefonul fals falsificat nu va avea un numar IMEI valid sau va folosi un numar fals. Dupa ce aveti numarul IMEI cu 15 cifre, puteti verifica cu usurinta legitimitatea acestuia si alte informatii, cum ar fi producatorul si tipul de model etc.

Verificati numele de marca si sigla

Majoritatea producatorilor de telefoane mobile false si contrafacute evita utilizarea marcii si logo-ului inregistrat original al marcilor de telefoane mobile de top din lume. In caz contrar, vor trebui sa se confrunte cu procese. Asadar, folosesc nume si logouri similare cu cele originale. Urmeaza cateva exemple:

  • Samsung = Sam m sung sau Sams a ng sau Sams o ng;
  • iPhone = iPone sau iPho o n;
  • Huawei – H au wei sau Huaw a i;
  • Xiaomi = X ai omi sau Xi oa mi.

In mod similar, vor folosi greseli de ortografie in cazul altor marci precum Oppo, LG, Motorola, Mobicel, Lenovo, Nokia etc. Cand intalniti aceste denumiri din dreapta, sa stiti ca dispozitivele sunt fake-uri.

Aspect si functionalitate

Telefonul fals poate sa para foarte identic cu un telefon original. Dar daca te uiti atent, poti identifica diferenta. Intotdeauna va exista o oarecare variatie a materialului folosit, culoarea, locatia tastelor si butoanelor, numele marcii, sigla etc., sunt alte mici diferente din care se poate observa ca telefonul este doar o replica.

Aceste telefoane false sunt fabricate din materiale si componente ieftine. De asemenea, nu isi permit sa foloseasca sistemul de operare original. Vor folosi intotdeauna sistemul de operare piratat.

Disponibilitatea telefonului

Producatorii de telefoane mobile contrafacute vizeaza adesea marci si modele care sunt populare si nu sunt disponibile decat in schimbul unor sume mari de bani. Oamenii cauta aceste modele din stoc, din cauza popularitatii lor si de aici intra telefoanele false. Aceste telefoane false sunt, in general, vandute pe site-urile de licitatii online.

Atentie la baterie, si portul de incarcare

Verificati cu atentie bateria si portul de incarcare al telefonului. Telefoanele contrafacute nu au baterii originale, iar de cele mai multe ori, locatia portului de incarcare este diferita. Incarcatoarele de-asemenea sunt ieftine si de slaba calitate.

Garantie

Insistati intotdeauna pe certificatul de garantie de 12 luni in scris. Nu aveti incredere in niciun acord oral. Telefoanele false ofera o perioada de garantie mai scurta, deoarece nu pot garanta ca vor dura atat de mult.

Cum sa evitati telefonul fals si sa cumparati original

Ei bine, cumparati intotdeauna telefoane si accesorii de la producatori si surse de incredere. Nu cadeati niciodata in capcana cand vedeti un pret scazut.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

1.261 de comentarii la „Cum sa stiu daca telefonul meu mobil este original?