CASA SI GRADINA

Idei de amenajare a gradinii

Gradina este cu siguranta locul pe care cu putina imaginatie, il poti transforma intr-o adevarata poveste, intr-un colt de rai.

Exista atat de multe modalitati interesante de amenajare a gradinii, incat poti obtine cu adevarat un colt de rai, unde sa te bucuri de momente de relaxare alaturi de cei dragi. In continuare, vei putea descoperi cateva idei interesante, care te pot ajuta sa iti amenajezi gradina.

Construieste un gratar

Una dintre modalitatile preferate ale romanilor de a-si petrece zilele libere, este aceea de a face un gratar in familie. Din acest motiv, atunci cand te gandesti la amenajarea gradinii, este indicat sa iei in considerare ideea de a construi un gratar.

Alege un loc pentru constructia gratarului, care sa fie cat mai aproape atat de casa, cat si de o sursa de apa. Este improtant sa stii ca terenul pe care urmeaza sa torni fundatia, trebuie sa fie bine drenat, pentru a nu se acumula apa in jurul lui.

Stabileste dimensiunea gratarului, toarna fundatia si incepe zidirea acestuia. Construieste-i vatra (vatra gratarului este o placa de beton construita peste zidurile de sustinere), dupa care urmeaza construirea propriu zisa a gragarului. Foloseste caramida refractara pentru ca aceasta rezista la temperaturi inalte. Apoi, deasupra gratarului trebuie sa construiesti un cos de fum.

Construieste un foisor

Atunci cand ai in vedere constructia unui gratar, cu siguranta poti lua in considerare si ideea de a construi un foisor, care in zilele ploioase iti va fi deosebit de util.

Membrii familiei vor alege sa se relaxeze in foisor in timpul zilelor libere de vara, ferindu-se de razele soarelui.

Iaz

Daca iti doresti o gradina spectaculoasa, cu siguranta potri lua in considerare amenajarea unui iaz, care nu este o sarcina foarte dificil de indepliniti. Iti poti construi si singur iazul, cu putina indemanare.

Cel mai important aspect, este sa stabilesti locul in care acesta va fi construit, si de preferat ar fi un loc ferit de soare. Apoi, trebuie sapata groapa la adancimea dorita, si turnat betonul. Cand se usuca cimentul, poti decora iazul cu plante, cu flori, cu pietre, dupa care il poti umple cu apa.

Loc de joaca pentru copii

In calitate de parinte, este deosebit de important sa te asiguri ca le oferi copiilor un loc de joaca special amenajat in curte. Le poti construi de exemplu o casuta din lemn, sau poti cumpara una din comert.

De-asemenea, le poti cumpara un tobogan, poti cumpara de-asemenea o trambulina pentru acestia, si de ce nu, chiar si un balansoar.

Amenajeaza-le un mini – parc in gradina, si cu siguranta vor fi incantati sa isi petreaca timpul in curte. Poti alege de-asemenea sa cumperi si o piscina gonflabila, care sa fie ideala pentru ca cei mici sa se racoreasca pe timpul verii.

Pavaj sau gazon?

Cand iti amenajezi gradina, trebuie sa ai o idee de baza. Poti alege o curte cu gazon, o curte verde care va fi un colt de rai, in care sa te refugiezi alaturi de cei dragi. De-asemenea, poti opta si pentru un trotuar pavat, de la casa pana la poarta, sau in diferite alte zone din curte, dar, gazonul nu trebuie sa lipseasca. De-asemenea, alege sa iti amenajezi gradina cu cat mai multe flori, pentru un aspect frumos.

 

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

931 de comentarii la „Idei de amenajare a gradinii