CASA SI GRADINA

Cele mai frumoase tipuri de garduri pentru case

Tocmai ce v-ati terminat de contruit casa, iar acum nu stiti ce tipuri de garduri pentru case se potrivesc cel mai bine pentru dvs.? Ei bine, daca va aflati in aceasta situatie ati ajuns la locul potrivit.

Scopul acestui articol este acela de a va prezenta cateva dintre cele mai frumoase tipuri de garduri pentru case, din care sa alegeti. De aceea, este recomandat sa cititi acest articol pana la final.

Gard din lemn

Cand vine vorba despre tipuri de garduri pentru case, in primul rand ne gandim la gardurile din lemn, care sunt specifice stilului rustic, predominant mai ales in mediul rural din Romania.

Cu toate acestea, nu exista doar garduri rustice din lemn, iar pentru ca lemnul este foarte versatil, poate fi lacuit, frezat si vopsit, si poate fi elementul cheie pentru garduri, in diferite stiluri arhitecturale.

Plus de asta, sa construiti un gard din lemn in Romania, costa mai putini bani decat sa construiti un gard din beton sau un gard din fier forjat. Cu toate acestea, dat fiind faptul ca gardul din lemn este expus conditiilor meteo extreme, nu are o durata la fel de indelungata precum gardul din beton de exemplu.

Gard din beton

Foarte populare sunt in tara noastra si gardurile din beton sau gardurile zidite. Pentru unii proprietari de case acestea pot parea claustrofobe, dar pentru alti proprietari sunt ideale, pentru ca asigura protejarea intimitatii.

Gardurile din beton au avantajul de a nu puteri la fel ca si cele din lemn, sunt rezistente la putrezire, la mucegai si la ciuperci, rezista mai bine si la conditiile meteorologice nefavorabile, dar costa mai mult constructia lor. De-asemenea, betonul nu este foarte versatil din punct de vedere stilistic.

Gard din fier forjat

Pentru proprietatile moderne, fara doar si poate, gardurile din fier forjat reprezinta cea mai interesanta optiune. Multi romani intorsi acasa din strainatate, care si-au construit case, au ales pentru locuintele lor, garduri din fier forjat. Acestea ofera o eleganta si un stil aparte proprietatii, dar costul lor este mai mare.

De precizat este faptul ca fierul forjat folosit pentru confectionarea ramelor de gard este mai rezistent in comparatie cu fierul obisnuit la rugina, pentru ca este aliaj. Acesta este amestecat cu un material (zgura) fibros, care ii ofera rezistenta.

Printre cele mai importante avantaje ale gardurilor din fier forjat amintim versatilitatea, rezistenta si durabilitatea. Deci, aveti toate motivele sa optati pentru acest tip de gard pentru proprietatea dvs.

Gard din gabion

Pentru cei care nu stiu, aceste garduri sunt foarte des intalnite in Grecia. Gardul din gabion este alcatuit dintr-o plasa rezistenta, care este umpluta cu pietre mari.

Multi sunt cei care considera acest gard inestetic, insa cu siguranta este un gard pe cat de simplu pare de facut, pe atat de eficient. De ce? Pentru ca nu permite curiosilor sa vada ceea ce se intampla in curte. Este un gard ideal pentru cei care isi doresc intimitate.

Gard viu

Pentru cei carora le place foarte mult aspectul natural, cu siguranta cea mai importanta alegere o reprezinta un gard viu. Acest tip de gard este mult mai ieftin in comparatie cu cele mentionate in randurile anterioare.

In plus, trebuie sa recunoastem ca si aspectul gardului viu este unul fascinant, si poate imprejmui cu succes orice tip de proprietate.

Asadar, acestea sunt cateva tipuri de garduri pentru case. Inainte de a face alegerea, tineti cont de planul arhitectural al casei dvs. Optati pentru un gard care se potriveste cel mai bine cu locuinta dvs, si care ii ofera proprietatii un aspect finisat si spectaculos.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

1.755 de comentarii la „Cele mai frumoase tipuri de garduri pentru case