DIVERSE

Care sunt cele mai bune afrodisiace naturale?

Un afrodisiac este definit ca un aliment sau medicament care trezeste instinctul sexual, aduce dorinta sau creste placerea sau performanta sexuala.

In mod natural, afrodisiacele reprezinta un subiect fierbinte, asa cum o demonstreaza multitudinea de medicamente disponibile si comercializate special pentru efectele lor de stimulare a libidoului.

Cu toate acestea, unii oameni prefera alternative naturale, deoarece sunt in general mai sigure si tind sa aiba mai putine efecte secundare. Veti descoperi mai multe detalii in randurile care urmeaza, cand vom discuta despre afrodisiace sustinute de stiinta, care va pot stimula libidoul.

  1. Maca

Maca este o leguma cu radacini dulci, cu mai multe beneficii pentru sanatate. In America de Sud se foloseste in mod obisnuit pentru a stimula fertilitatea, obtinand chiar porecla „Viagra Peruvian”. Creste cu precadere in muntii din centrul statului Peru, si este legata de legumele crucifere, inclusiv broccoli, conopida, kale si varza.

Maca este una dintre putinele afrodisiace naturale populare care este sustinuta de fapt de stiinta. Studiile pe animale raporteaza cresteri ale libidoului si functiei erectile la soareci si sobolani alimentati maca.

Maca pare sa aiba efecte de stimulare a libidoului si la oameni. Au fost efectuate mai multe studii de inalta calitate, iar 4 astfel de studii au raportat ca participantii au experimentat dorinta sexuala sporita dupa ce au consumat maca. Mai mult, un mic studiu sugereaza ca maca poate ajuta la reducerea pierderii libidoului, care este frecvent intalnita ca efect secundar al anumitor medicamente antidepresive.

Majoritatea studiilor au furnizat 1.5 – 3.5 grame de maca pe zi timp de 2 – 12 saptamani. In general, participantii au tolerat bine aceste aporturi si au avut cateva efecte secundare. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a determina dozele sigure si efectele pe termen lung.

  1. Tribulus

Tribulus terrestris este o planta anuala care creste in climat uscat. Este frecvent utilizat pentru a ajuta la imbunatatirea performantei atletice, a infertilitatii si a pierderii libidoului. Acest supliment este sustinut si de unele stiinte.

Un studiu a descoperit ca 88% dintre femeile cu disfunctie sexuala au prezentat o satisfactie sexuala crescuta dupa ce au luat 250 mg de Tribulus pe zi timp de 90 de zile. In plus, un grup de cercetatori au examinat efectul Tribulus la femeile cu disfunctie sexuala, oferindu-le 7,5 mg din extract pe zi.

Dupa patru saptamani, femeile care au primit Tribulus au raportat niveluri semnificativ mai mari de dorinta, excitare, lubrifiere si orgasm.

  1. Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba este un supliment pe baza de plante derivat dintr-una dintre cele mai vechi specii de copaci, copacul Ginkgo biloba. Este popular in medicina traditionala chineza ca tratament pentru multe afectiuni, inclusiv depresie si functii sexuale precare. Se spune ca Ginkgo biloba actioneaza ca un afrodisiac ajutand la relaxarea vaselor de sange si la cresterea fluxului sanguin

Ginkgo biloba este in general bine tolerat, dar poate actiona ca un diluant al sangelui. Astfel, daca luati medicamente de subtiere a sangelui, asigurati-va ca va consultati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua ginkgo biloba.

  1. Ginseng rosu

Ginsengul rosu este o planta care se bucura de o mare popularitate in medicina traditionala chineza. Se spune ca aceasta planta poate ajuta la stimularea antrenarii sexuale si a functiei erectile la barbati si a excitatiei sexuale la femei. Cu toate acestea, sunt necesare studii mai puternice pentru a confirma aceste efecte.

  1. Fenugreek

Fenugreek este o planta anuala cultivata la nivel mondial. Semintele sale sunt cel mai frecvent utilizate in mancarurile din Asia de Sud, dar sunt de asemenea populare in medicina ayurvedica ca tratament anti-inflamator, de stimulare a libidoului.

  1. Sofran

Sofranul este un condiment derivat din floarea Crocus sativus. Este originar din Asia de Sud-Vest si unul dintre cele mai scumpe condimente in greutate.

Acest condiment este adesea folosit ca remediu alternativ pentru a ajuta la tratarea depresiei, reducerea stresului si imbunatatirea starii de spirit. Mai mult, sofranul este popular si pentru potentialele sale proprietati afrodisiace, in special la persoanele care iau antidepresive.

Un studiu a observat ca un grup de barbati carora li s-a administrat 30 mg de sofran pe zi timp de patru saptamani au inregistrat imbunatatiri mai mari ale functiei erectile decat barbatii care au primit un placebo.

Un studiu de urmarire la femei a raportat ca femeile din grupul carora li s-a administrat sofran, au avut un nivel mai ridicat de excitare si o lubrifiere crescuta, comparativ cu cei din grupul placebo.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

1.853 de comentarii la „Care sunt cele mai bune afrodisiace naturale?