CALCULATOARE SI INTERNET

Avantajele si dezavantajele laptopurilor HP

Fiecare produs tehnologic care se gaseste pe piata in zilele noastre, este caracterizat de cateva avantaje cheie, dar are si anumite limitari.

Acelasi lucru este valabil si pentru laptopurile HP care au atat avantaje, cat si dezavantaje. Prin urmare, inainte de a cumpara un model de laptop care a reusit sa va atraga atentia, este deosebit de important sa va familiarizati cu caracteristicile si limitarile sale unice.

Aici enumeram avantajele si dezavantajele laptopurilor, astfel incat sa puteti face comparatii mai bune.

AVANTAJE:

Lichiditate

Primul mare avantaj al unui computer portabil fata de un computer stationar este mobilitatea. Bateria laptop-ului HP incorporata este usoara si compacta si usureaza trecerea dintr-un loc in altul.

Multe modele pot fi purtate oricand si folosite in parcuri, cafenele sau masini. Cu aceasta mobilitate, puteti accesa rapid datele de care aveti nevoie de oriunde.

Produs finit

Laptopul este usor de utilizat si nu necesita dispozitive suplimentare. Are toate caracteristicile precum tastatura proprie, mouse-ul incorporat (touchpad), difuzoare incorporate, microfon incorporat si multe laptopuri HP au o camera incorporata.

Internet

Accesul la internet este al doilea beneficiu al cererii laptopului, deoarece permite accesul wireless la internet prin Wi-Fi. Cu toate acestea, aceasta optiune poate fi fixata pe un computer, dar va puteti conecta la retea doar acasa.

Puteti duce laptopul la orice cafenea, restaurant, parc sau alt loc public cu acoperire Wi-Fi si va conectati la internet. Puteti instala de asemenea, o cartela SIM pe unele laptopuri pentru a accesa Internet Mobile 3G sau 4G.

Portabilitate

Calculatoarele convenabile sunt foarte portabile datorita dimensiunilor compacte. Pot fi puse intr-o valiza sau rucsac si usor aduse dintr-un loc in altul. Din acest motiv, acestea sunt un dispozitiv foarte practic pe care il poti lua chiar si cu tine in timpul calatoriei.

Nu este necesar sa va faceti griji in ceea ce priveste intarzierile in trimiterea rapoartelor de lucru sau trimiterea de fisiere importante din sistem, deoarece puteti lucra foarte mult cu laptopul. In schimb, calculatoarele desktop sunt foarte mari si constau in mai multe componente.

Comoditatea montarii

Laptopul este foarte usor de utilizat, intrucat primii pasi dureaza doar cateva minute. Pur si simplu scoateti-l din ambalaj si apasati butonul de pornire pentru a porni sistemul. Sistemul dvs. este gata de utilizare in doar cateva minute.

Pe de alta parte, calculatoarele desktop au nevoie de ceva timp pentru instalare si pornire. De asemenea, aveti nevoie de mai mult spatiu de instalare decat laptopuri. Cu un laptop, puteti lucra in poala in timp ce un computer desktop necesita un birou formal.

DEZAVANTAJE

Sensibilitate

Calculatoarele portabile sunt mai predispuse la deteriorare decat computerele obisnuite. De exemplu, nu este neobisnuit ca un laptop sa cada, sa se ude sau sa va asezati din neatentie pe el. Toate acestea pot duce la defectarea echipamentului. Iar intretinerea computerelor portabile este mult mai scumpa decat a calculatoarelor normale.

Baterie imprevizibila

Bateriile instalate in laptopuri pot fi adesea deteriorate, deoarece nu sunt permanente si, prin urmare, trebuie sa functioneze conform regulilor stricte. In plus, multi utilizatori sunt obisnuiti sa alimenteze laptopul, precum si un computer stationar, care este cauza principala a deteriorarii bateriei.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

1.349 de comentarii la „Avantajele si dezavantajele laptopurilor HP