TELEFOANE SI APLICATII

Ce alegem: smartphone sau telefon cu butoane?

In clipa de fata, fiecare persoana detine un smartphone pe care il foloseste in diferite scopuri, iar in continuare vom discuta despre acest subiect.

Smartphone-urile sunt telefoanele mobile inteligente pe care le folosim in viata de zi cu zi fiecare dintre noi, in foarte multe scopuri. Exista persoane care nu au mari asteptari de la un smartphone, asa ca isi aleg un dispozitiv cu specificatii tehnice entry level. Strict pentru a comunica, un asemenea dispozitiv este mai mult decat perfect.

Exista persoane care au nevoie insa de un smartphone pe care sa il foloseasca in diferite scopuri, iar din acest motiv au nevoie de un dispozitiv care dispune de specificatii tehnice uimitoare.

Acesta este motivul pentru care, o multime de persoane care se afla in cautarea unui smartphone, aleg sa isi indrepte atentia spre dispozitive de la Apple (dispozitivele iPhone sunt scoase pe piata de catre aceste producator), Samsung, Sony, Huawei, etc.

Acestia sunt cei mai renumiti producatori de smartphone-uri de pe piata. Apple a ales sistemul de operare iOS pentru telefoanele sale, in timp ce ceilalti producatori pe care i-am amintit, au ales sa scoata pe piata telefoane care au sistemul de operare Android.

In plus, pentru a face o alta comparatie, Apple produce doar telefoane premium, in timp ce producatorii care vin pe piata cu dispozitivele Android, au atat telefoane premium, cat si telefoane midrange (telefoane cu specificatii tehnice medii), cat si telefoane entry level (telefoane cu specificatii slabute).

Cu toate acestea, in ceea ce priveste designul si totodata performantele, se poate spune ca exista o foarte mare diferenta intre smartphone-urile pe care le folosim in clipa de fata cu totii, si telefoanele mobile cu butoane, care erau la moda acum mai bine de un deceniu.

Vremurile s-au schimbat, tehnologia a evoluat iar telefoanele au avansat. Chiar si producatorii de top s-au schimbat. La inceputul anilor 2000, si Samsung (Samsung in clipa de fata domina numarul vanzarilor de smartphone) scotea pe piata telefoane, dar cu siguranta nu avea acelasi succes pe care il are acum.

Atunci alti producatori erau in top, iar Nokia se bucura de un succes fantastic. Era cel mai renumit si cel mai apreciat producator de telefoane mobile de pe piata. Apoi, mai existau alti producatori precum Alcatel, Motorola sau Siemens Mobile, care scoteau pe piata telefoane performante la vremea respectiva.

De mentionat este faptul ca telefoanele mobile cu butoane puteau fi folosite in mult mai putine scopuri decat sunt utilizate smartphone-urile in zilele noastre. De-asemenea, aveau ecranul mult mai mic si nu aveau touchscreen, dar aveau alte avantaje semnificative.

In primul rand, un telefon cu butoane rezista foarte mult timp incarcat, in comparatie cu un smartphone care rezista maxim o zi. Telefonul cu butoane rezista chiar si o saptamana incarcat, deci din acest punct de vedere, are un mare avantaj in fata smartphone-urilor.

Apoi, un alt mare avantaj al telefoanelor cu butoane, era rezistenta. Erau mult mai rezistente la impact, decat sunt smartphone-urile in clipa de fata. Un asemenea telefon, putea fi scapat pe orice suprafata, oricat de dura ar fi aceasta, si functiona fara probleme.

Un smartphone, ajunge in service pentru o inlocuire display daca este scapat pe o suprafata dura (gresie, faianta, asfalt), daca nu este protejat de o husa si o folie de protectie din sticla

Asadar, acestea sunt cateva diferente importante intre telefoanele mobile cu butoane pe care le foloseam in trecut, si smartphone-urile din zilele noastre.

Chiroiu Mircea Ionut

www.nutzu.ro www.iepurila.ro

5.407 comentarii la „Ce alegem: smartphone sau telefon cu butoane?